Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Vodič kroz emotivni nered – za početnike

Kako da doneseš odluke koje menjaju život

Nisu svi treninzi isti, a ovo je pet vrsta treninga koje možete isprobati

Šta misliš da devojka očekuje od tebe – a šta je njoj zapravo bitno

DRAM BEND: “Izdati prvi album je kao da si završio osnovnu školu”

Ovo su najavljeni albumi koje nestrpljivo iščekujemo u ovoj godini!

Kako da all black stajlinge ovog proleća učinite zanimljivijim

Razlozi zbog kojih će vas devojke ostavljati (jer ste emotivno nedostupni)

Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

#styleinspofriday – Noah Centineo

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Mrtvi uglovi koji vam ometaju manevrisanje u u seksu

Blog

Znaci upozorenja da vam preti izgaranje (Burnout)

1/2

Savremena pošast među mladim ambicioznim svetom, koji juri uspeh u karijeri, više nije stres, nego Burn-out sindrom. Izgaranje na poslu je zapravo posledica stresa, koja ima vrlo prepoznatljivu “kliničku sliku”.

Ukoliko osećate većinu ovih simptoma, nemojte ih zanemarivati – vi patite od sindroma izgaranja. Jačina simptoma nije jednaka vašem poslovnom uspehu, ali jeste u nivou vaše brige, otpora, umora i osećanja da ste zarobljeni i da nemate kud.

Sve vas nervira. Odugovlačite sa najmanjim zadacima. Stalno osećate poriv da jednostavno ostavite sve i pobegnete. Osećate se izopšteno, necenjeno, samopouzdanje i samopoštovanje su vam u minusu.

Letargični ste i apatični. Kad dođe vikend, ne uspevate da radite sve ono što ste priželjkivali, jer uopšte nemate energije za to. Stalno se osećate umorno i nemate volje ni za šta. Stvari koje su vas ranije inspirisale i motivisale da napredujete u karijeri izgubile su i snagu i smisao. Poistovećujete svoj život sa poslom – jer i nemate ništa drugo.

Ne možete da donesete odluku, opterećuje vas i ono najjednostavnije – šta ćete danas ručati. Ne uspevate da se fokusirate na zadatak koji ste inače obavljali rutinski i bez razmišljanja, kao što ne uspevate da sakupite zrnce entuzijazma za zadatke koji su vas ranije pokretali i oduševljavali.

Pad energije na poslu je toliki, da vam se dešava da počne da vam pada glava – mogli biste ceo dan da prespavate. Pomišljate kako bi dobro bilo otići na bolovanje i to na dugo bolovanje, koje vam niko neće dati, osim ako “slučajno” ne padnete niz stepenice i polomite se. Opsedaju vas morbidne misli o samopovređivanju, jer u tom očajničkom činu vidite izlaz iz trenutne situacije – mogli biste samo da ležite, spavate i ne radite ništa, možda mesecima. Znate koliko je to ludo, ali gotovo da ste spremni na bilo koje ludilo, koje će vam pružiti mogućnost bekstva.

Wannabe TV

Editors choice