WANNABE MAN EDITORIJAL: QUIET REBELLION

Kako muškarcima uspeva da oteraju stvarno kvalitetnu ženu

Kad u životu želiš nešto više

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Blog

Znaci upozorenja da vam preti izgaranje (Burnout)

1/2

Savremena pošast među mladim ambicioznim svetom, koji juri uspeh u karijeri, više nije stres, nego Burn-out sindrom. Izgaranje na poslu je zapravo posledica stresa, koja ima vrlo prepoznatljivu “kliničku sliku”.

Ukoliko osećate većinu ovih simptoma, nemojte ih zanemarivati – vi patite od sindroma izgaranja. Jačina simptoma nije jednaka vašem poslovnom uspehu, ali jeste u nivou vaše brige, otpora, umora i osećanja da ste zarobljeni i da nemate kud.

Sve vas nervira. Odugovlačite sa najmanjim zadacima. Stalno osećate poriv da jednostavno ostavite sve i pobegnete. Osećate se izopšteno, necenjeno, samopouzdanje i samopoštovanje su vam u minusu.

Letargični ste i apatični. Kad dođe vikend, ne uspevate da radite sve ono što ste priželjkivali, jer uopšte nemate energije za to. Stalno se osećate umorno i nemate volje ni za šta. Stvari koje su vas ranije inspirisale i motivisale da napredujete u karijeri izgubile su i snagu i smisao. Poistovećujete svoj život sa poslom – jer i nemate ništa drugo.

Ne možete da donesete odluku, opterećuje vas i ono najjednostavnije – šta ćete danas ručati. Ne uspevate da se fokusirate na zadatak koji ste inače obavljali rutinski i bez razmišljanja, kao što ne uspevate da sakupite zrnce entuzijazma za zadatke koji su vas ranije pokretali i oduševljavali.

Pad energije na poslu je toliki, da vam se dešava da počne da vam pada glava – mogli biste ceo dan da prespavate. Pomišljate kako bi dobro bilo otići na bolovanje i to na dugo bolovanje, koje vam niko neće dati, osim ako “slučajno” ne padnete niz stepenice i polomite se. Opsedaju vas morbidne misli o samopovređivanju, jer u tom očajničkom činu vidite izlaz iz trenutne situacije – mogli biste samo da ležite, spavate i ne radite ništa, možda mesecima. Znate koliko je to ludo, ali gotovo da ste spremni na bilo koje ludilo, koje će vam pružiti mogućnost bekstva.

Wannabe TV

Editors choice