Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

Kako muškarcima uspeva da oteraju stvarno kvalitetnu ženu

Kad u životu želiš nešto više

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Devojke

Balans između papučarstva i mačizma

1/2

U savremenom svetu je veoma teško pronaći ravnotežu u muško-ženskim odnosima, zato što je pre svega teško pronaći ravnotežu u samom sebi. Zahtevi savremenih odnosa su kompleksni – muškarac nekako treba da bude nežan, saosećajan, asertivan, komunikativan, posvećen, veran, a da ostane bitno muškarac, zaštitnik, samostalan, oslonac i autoritet.

Muška energija je agresivna i osvajačka, pa je muškarcu pre svega potrebno da je izrazi kroz postignuća i pobede, da bi mogao da balansira u emotivnim i seksualnim odnosima na partnerskom nivou. Savremen muškarac mora da konstruktivno upravlja svojim testosteronom, da bi zadržao ljubav i poštovanje žena i društva u celini.

Sa druge strane, muškarac trpi pritisak muškog sveta, koji je sklon da svakome ko je pažljiv prema ženama i kome je porodica na prvom mestu pripiše osobine papučara – to je (posle rogonje) najveća pogrda za muškarca. Posao savremenih muškaraca je da pronađu tu osetljivu ravnotežu imeđu papučarstva i mačizma i da budu – pravi muškarci.

Dakle, evo nekih smernica za ponašanje koje muškarci treba da izbalansiraju, da bi zadržali samopoštovanje i osvojili poštovanje žena.

Papučar traži odobrenje od žene, mačo nameće svoje odluke. Pravi muškarac se konsultuje sa svojom partnerkom, jer uvažava njeno mišljenje, ali samostalno donosi odluke i brani svoj stav. Isto tako, priznaje kada se ispostavi da nije u pravu.

Wannabe TV

Editors choice