Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Balans između papučarstva i mačizma

Balans između papučarstva i mačizma

Papučar stalno zove svoju devojku i šalje gomile poruka, mačo ne odgovara na pozive i poruke, dok ne poželi da zakaže sastanak. Izbalansiran muškarac šalje i odgovara na poruke, zove i odgovara na pozive, a devojci stavlja na uvid svoj dnevni raspored, tako da zna kada može da očekuje da je on slobodan za razgovor i dopisivanje.

Papučar je nesiguran i stalno nastoji da se “umili” poklonima, ugađanjem i pristajanjem na sve uslove. Mačo vodi računa samo o svojim potrebama i ne pravi nikakve ustupke, dok pravi muškarac uživa u tome da učini svoju partnerku srećnom i stalo mu je do njenih osećanja – ume da stavi ženu na prvo mesto, ali ume to da uradi i za sebe i da traži razumevanje za svoje potrebe, zato što je siguran u sebe i obostrano poštovanje i pažnja su mu u vezi normalni i poželjni.

Papučar se više ponaša kao prijatelj, nego kao ljubavnik, mačo se ponaša kao vlasnik i gazda. Izbalansiran savremen muškarac ceni prijateljstvo u vezi, ali se ponaša kao ljubavnik i zaštitnik.

Papučar je uvek dostupan, a mačo strogo pazi da ne bude “okačen o čiviluk” i njegova pažnja mora da se zasluži. Pravi muškarac ima svoj život i svoje prioritete u koje ubraja i svoju ljubavnu vezu. On je tu za svoju partnerku, ali očekuje i da ona bude tu za njega.

Papučar moli za nežnost i seks, mačo uzima ono što mu treba. Pravi razume da su nežnost i seks stvar razmene, usklađivanja potreba i izlaženja u susret, spreman je na kompromise, ali ume i da zavede svoju partnerku, jer uživa u tome da zna da je željen.

Papučar prepušta ženi kontrolu u vezi, dok mačo strogo drži kontrolu, jer mora da bude glavni. Izbalansiran muškarac prevazilazi igre kontrole i preuzima odgovornost za svoj deo ulaganja u odnos.

Naslovna fotografija: instagram.com/paigunna

Brankica Milošević

Wannabe TV

Editors choice