Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Kad ti uspeh izmiče i veruješ da si luzer

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Savladaj 10 veština rešavanja problema

Taktike za izbegavanje “sagorevanja” na poslu

Budi hrabar – u ljubavi

Budi hrabar – u ljubavi

Pokazati ranjivost je čin hrabrosti u ljubavi

Ranjivost je prirodno stanje ljubavi. Kad se emotivno otvoriš drugoj osobi, daješ joj moć da te povredi – i ona to čini, neizbežno. Ne zato što želi, nego nehotično. U ljubavi, pokazuješ svoju osteljivu i ranjivu stranu i nema načina da je zaštitiš. To je posao voljene osobe – da vodi računa o tvojim osećanjima, koliko god je u stanju. A dovoljno je da se trudi, iako će često omanuti u tom nastojanju. Kad voliš, povređuju te stvari koje inače ne bi ni primetio. Ako se zatvoriš ili postaneš grub u odbrani svoje ranjivosti, onda ti povređuješ osećanja druge osobe – iako ti to verovatno nije namera. Beskompromisno ostajanje u stanju otvorenosti i ranjivosti, čin je vrhunske hrabrosti u ljubavi.

U redu je zavisiti od nekog drugog

Kad postaneš svestan da ti je neko potreban, toliko da se prepadneš kad zamisliš da bi mogao da ostaneš bez te osobe, iskusiš osećanje teskobe i bespomoćnosti. To je ponekad toliko jako, da imaš želju da pobegeneš od samog sebe, da bi pobegao od tog osećanja. I to ponekad rezulitra paničnim begom od ljubavi i povređivanjem voljene osobe. Prihvatanje te zavisnosti od druge osobe, ostajanje na tom mestu na kome ponekad ne možeš da dišeš od teskobe i straha, za mnoge muškarce je vrhunski ispit ljubavi – na kome mnogi padnu. Ostani hrabar i ostani na mestu rizikovanja da budeš povređen, na mestu ranjivosti i teskobnog saznanja da ti je neko potreban. Kad biraš ljubav, biraš hrabrost i neizvesnost.

Naslovna fotografija: instagram.com/nohow

Brankica Milošević

Wannabe TV

Editors choice