Ono što je za vas dobar seks, vaša partnerka možda smatra nedovoljnim ili neadekvatnim – i nije sama u tome. Koliko god cenili intimnu vezu i doživljaj seksa u posvećenoj vezi, uzmite u obzir da žene i muškarci različito shvataju, osećaju i doživljavaju seks.

Drugim rečima, vi možete smatrati da ste imali dobar seks i biti savršeno zadovoljni svojim performansom, dok se vaša partnerka može osećati uskraćeno, prazno i nepotpuno. Na vaše zaprepašćenje, mogla bi taj seks oceniti kao osrednji ili ispod nivoa, iako je doživela orgazam.

Prilično je tačno da je dobar seks za žene emocionalno ispunjavajući, dok je za muškarce to više fizički doživljaj. To ne znači da je uvek tako, ali često jeste. Tamo gde žena oseća da je dobar seks dramatičan i tiče se duboke povezanosti sa partnerom, on bi mogao da oseća da dobar seks karakteriše vrhunac, koji su oboje doživeli.

Dobar seks za žene – prema rečima stručnjaka

Dobar seks počinje pre nego što se svučete

Iako mnogi muškarci shvataju da je predigra ključna za orgazam kod većine žena, ono što često ne razumeju je da predigra počinje mnogo pre nego što dođe do telesne intimnosti. Divljenje, flertovanje i stvaranje odgovarajuće atmosfere dešava se pre nego što odeća završi na gomili.

Žene žele da znaju da ste spremni da im udovoljite i da ih usrećite, a za to je potrebno malo napora. Uzbuđenje za žene često počinje mnogo pre nego što postanu svesne šta se dešava. Pogledi. Reči. Duhovitost. Atmosfera. Zavođenje je umetnička forma i potrebno je da se na to usredsredite – ženama je potrebno da se osećaju ne samo poželjno, već i posebno i važno.

Pošaljite joj seksi poruku u stilu „mislim na to kako si bila lepa i seksi u onom donjem vešu prošli put, jedva čekam da se vidimo večeras“. Počnite sa stvaranjem slika u njenom umu.

toa heftiba 9vNFtkm Pus unsplash 1 Šta je dobar seks za žene i kako da im pružite užitak

Pročitajte i ovo: Zašto žene glume orgazam i ostalo što treba da znate o lažiranju zadovoljstva

Dobar seks uključuje dobro ljubljenje

Ljubljenje nije samo način da uspostavite fizičku vezu – žene visoko cene poljubac i uživaju u dugom i strasnom ljubljenju, kao vrlo intimnom činu. To je način da uspostavite bliskost i učinite da se ona oseća dobro i uzbuđeno. Mnogi muškarci ne polažu mnogo na ljubljenje i ne ulažu dovoljno energije i maštovitosti u to – a ljubljenje ne uključuje samo usne. Ljubite njen vrat, ruke, unutrašnju stranu zglobova, ramena. Ljubljenje otključava strast kod većine žena, jer pomaže da uspostave emocionalnu vezu koja je veoma važna za dobar seks. Trud koji ulažete u ljubljenje ženama pokazuje da ste predan i nesebičan ljubavnik, posvećen njihovom zadovoljstvu.

Otvorena komunikacija je takođe važna

Emocionalna intimnost se u najvećoj meri uspostavlja kroz otvorenu komunikaciju, verbalnu i neverbalnu. Obratite pažnju na njene reakcije koje vam daju povratnu informaciju, primetite ih i prilagodite se, pitajte, tražite uputstvo, ako niste sigurni u signale koje šalje. Dodirnite nežno njen klitoris i recite „pokaži mi“ kada se nađete u krevetu. I budite otvoreni za razgovor o seksu van kreveta. Razmena informacija pomaže da se sinhronizujete i da se prilagodite onome što ona doživljava kao dobar seks.

Razigranost i raznovrsnost

Ako inače imate dobar seks – i sigurni ste da i vaša partnerka to misli – to ne znači da uvek treba da se držite proverenih poteza. Raznovrsnost u seksu je kao isprobavanje egzotičnih začina za još dublju intimnost. Seks treba da bude zabavan, razigran, uzbudljiv, intenzivan, dramatičan – možda ne uvek sve to, ali postoji razlika između žestokog seksa i vođenja ljubavi, a i jedno i drugo je dobar seks, kada ste u odgovarajućem raspoloženju.

Žene žele da budu senzualne, ženstvene, strastvene i potrebno im je poverenje, intimnost i podsticaj da se oslobode i prepuste svojoj seksualnosti. Biti razigran ljubavnik, znači voditi ih kroz oblast njihove senzualnosti sa pouzdanjem, strašću i pažnjom.

Pročitajte i ovo: Jednostavni načini da postanete bolji ljubavnik

Naslovna fotografija: unsplash.com/Toa Heftiba

Đorđe Đoković

 

Comments