Ako vam priroda nije bila naklonjena, a nedostatak visine, muževne građe i plavih očiju ne uspevate da nadoknadite ni u teretani, razmislite o tome da razvijate drugo osvajačko oružje, koje se nalazi u vašem umu. Pamet je vrlo seksi, kao i samopouzdanje, ali smisao za humor se ipak ističe, dokazala su istraživanja. Za žene, duhoviti muškarci su privlačni na mnogo načina, a najnovija istraživanja pokazuju da žene doživljavaju muškarce sa smislom za humor kao prijateljski nastrojene, privlačne i pametne, ali su duhovitost povezale i sa potencijalima zarade. Ovo poslednje možda objašnjava zašto su ženama duhoviti muškarci privlačni u kontekstu dugoročne veze.

Zašto žene privlače duhoviti muškarci

Smeh oslobađa stresa

Smeh smanjuje nivo kortizola, hormona stresa i to je jedan od razloga – generalno, pored duhovitih muškaraca žene brzo počnu da se osećaju opušteno i bezbedno. A ne treba ignorisati ni činjenicu da smeh podstiče lučenje oksitocina, hormona povezanosti, Dakle, duhoviti muškarci istovremeno opuštaju žene i približavaju ih sebi.

Duhoviti muškarci lakše prevazilaze probleme

Sposobnost da problematičnu situaciju posmatrate sa smešne strane, umesto da je doživljavate dramatično, šalje poruku o samopouzdanju i otpornosti, a žene traže nekog na koga mogu da se oslone. Smisao za humor poručuju da je muškarac u stanju da prebrodi teške trenutke bez gubljenja optimizma i nade i da može pomoći ženi da i ona to učini.

Osim toga, duhoviti muškarci mogu ženama popraviti raspoloženje i ulepšati čak i najteži i najgori dan, a to je sposobnost koja se visoko ceni. Humor je razoružavajući i prosto ne možete dugo da ostanete uplašeni, zabrinuti i zaronjeni u sopstveno crnilo, kad vas neko navodi na smeh i prikazuje vam komičnu stranu problema.

Smisao za humor je znak emocionalne inteligencije

Mada ovo može biti diskutabilna tvrdnja, neki stručnjaci se slažu da smisao za humor ukazuje na visoku emocionalnu inteligenciju, jer zahteva razumevanje perspektive drugih, oštru percepciju, upravljanje osećanjima i sposobnost povezivanja na emocionalnom nivou. Možda zavisi od vrste humora, ali šarmantna duhovitost, koja nije previše sarkastična i crnohumorna, probija sve barijere i neosetno osvaja.

Empatija, veštine slušanja i društvena svest su glavni aspekti emocionalne inteligencije, a kada uspevate da nasmejete i odobrovoljite žene, to verovatno znači da možete da pročitate situaciju i da se ponašate u skladu sa tim.

Duhoviti muškarci ne shvataju sebe previše ozbiljno

Muškarci teže da prikažu samopouzdanje, ali samouverenost bez skromnosti i spremnosti da se sebi podsmehnu, predstavlja običnu aroganciju, dok poniznost bez samopouzdanja predstavlja omalovažavanje sebe. Neko ko se hvali svojim uspesima je prosto dosadan, ali neko ko uz priču o novom projektu koji ga uzbuđuje i angažuje, ispriča anegdotu koja ga uopšte ne prikazuje u lepom svetlu, defintivno ima dovoljno samopouzdanja da to uradi i dovoljno je opušten i otvoren da to podeli sa drugima.

Neko ko ume da se šali na sopstveni račun pokazuje da nije sujetan i da mu je dovoljno udobno u svojoj koži da bude autentičan, pa čak i da se podsmeva svojim greškama. A žene vide da su sa takvim muškarcem veći izgledi da će se slagati i da će čitav emotivni „posao“ u vezi biti lakši.

Duhovitost čini svaki razgovor zanimljivijim

Humor zahteva brzo razmišljanje, pamet i sposobonost povezivanja naizgled nepovezanih stvari. Žene nalaze da je duhovit muškarac inteligentan i sposoban da vodi stimulativne razgovore. Druženje i zabavljanje sa duhovitim muškarcem je prijatno i podsticajno i čini život uzbudljivijim i zanimljivijim. Duhovitost takođe ukazuje na sposobnost za brzo donošenje odluka i mentalnu fleksibilnost, a to je korisna veština u svim oblastima života.

Humor je često povezan sa kreativnošću

Kada ste duhoviti, žene pretpostavljaju da ste verovatno i kreativni, a pokazivanje kreativnosti u romantičnim situacijama i flertu, pokazuje potencijal muškarca da bude otvoreniji i odgovorniji partner. Kreativan muškarac može smisliti razne načine da se pored njih osećaju posebno i žene to instinktivno znaju. Razmišljanje van okvira je vrlo uzbudljivo i privlačno.

Duhoviti muškarci pokazuju ranjivost

Kad imate dovoljno samopouzdanja (što pokazuje spremnost da se šalite na svoj račun), verovatno vam nije problem da budete otvoreni i ranjivi, jer je za to potrebna hrabrost i samopouzdanje. A ranjivost vodi do intimnosti i posvećenosti. Duhovitost zahteva da se izložite i muškarci koji to umeju su ženama privlačniji, bez obzira na fizički izgled.

Pročitajte i ovo: Kako da razgovarate sa devojkama na Tinderu?

Naslovna fotografija: instagram.com/authenticlovepresets

Đorđe Đoković

Comments