Tinder je verovatno najkorišćenija aplikacija za upoznavanje i nije teško koristiti ga – ali kada dođe do komunikacije sa nekim sa kim ste se „mečovali“, možete se potpuno blokirati. Profili su šturi – kratka biografija i nekoliko fotografija, ne dozvoljavaju vam da budete sigurni da imate slične referentne okvire. Možete početi šalom, koja može biti neshvaćena ili uzeta ozbiljno, druga osoba vam možda neće odgovoriti jer ste dosadni, ili je uvređena, ili jednostavno nema vremena za besciljno ćaskanje. Sve to dovodi do manje interakcija i frustracije, ali stručnjaci imaju korisne savete za vas.

Kako da započnete razgovor na Tinderu

Pravila onlajn upoznavanja nalažu da muškarac napravi prvi korak – većina „mečova“ vam se neće javiti, ako vi prvi ne pošaljete poruku. A to je način na koji ostavljate prvi utisak i postoje opšta pravila kojih treba da se pridržavate.

Prilagodite svoju uvodnu poruku biografiji svog „meča“ (uključujući fotografije i interesovanja), budite živahni i raspoloženi, izbegavajte generičke poruke, budite pristojni (bez vulgarnsoti i seksualnih aluzija) i usmerite razgovor ka potencijalnom prvom sastanku. Da li znate da se žene najviše žale na to koliko su malo i retko muškarci spremni da izađu na dejt i sretnu se sa njima u realnom životu? Iskoristite ovu informaciju za svoju prednost.

Tinder – šta da radite i šta da ne radite

Počnite sa iskrenim komplimentom o nečemu sa profila druge osobe, što vam je privuklo pažnju, a da nije vezano za fizički izgled. Ako ste primetili sklonost ka određenoj muzici ili filmovima, počnite sa „sviđa mi se što voliš…“ i nastavite pitanjem u vezi sa tim, kako biste drugoj osobi omogućili da odgovori.

Nemojte biti dosadni – Tinder je dinamičan i ako ne umete da smislite ništa više od „zdravo“ „šta radiš“ i „šta ima novo“ (što je potpuno blesavo, jer praktično ne znate ni bilo šta staro o drugoj osobi), verovatno nećete ni dobiti odgovor. Postavljajte konkretna pitanja koja traže odgovor, kako biste probili led.

Pozovite drugu osobu na sastanak – nemojte se beskrajno dopisivati, jer to radi većina ostalih. Pokažite zainteresovanost i inicijativu i bićete nagrađeni.

Takođe, budite iskreni o svojim namerama. Tinder je aplikacija za upoznavanje koju većina ljudi koristi za „laka druženja“, ali opet, većina žena se nada da će pronaći nekog za vezu. Recite odmah sa kog mesta krećete – da li tražite površnu zabavu, ili zaista želite da upoznate drugu osobu. A zatim je pozovite na pravi sastanak.

Nemojte stavljati seksualne aluzije i predloge, već nastupite prijateljski, budite duhoviti, flertujte malo. To će vas odvesti mnogo dalje nego sirov pristup.

Ako vas druga osoba „gostuje“, ne nerivrajte se – to je Tinder, nije ništa lično. Neke devojke dobijaju stotine poruka i jednostavno ne mogu sve da isprate, ili su već odlučile da se vide sa drugim.

pexels mart production 7252115 1 Kako da razgovarate sa devojkama na Tinderu?

Pročitajte i ovo: Kad ste mnogo cool – ali samo na internetu

Kada Tinder „radi“

Kada deluje kao da vaše Tinder mečovanje nekuda vodi, odlično! Dobar flert nije posebno komplikovan – to je razgovor između vas i druge osobe koji je prijatan i zabavan i koji vas inspiriše da ga nastavite uživo.

Ako zasmejavate svoj Tinder meč zabavnom pričom ili šalom, na pola puta ste do dobrog sastanka. Ključno je da koristite ono u čemu ste dobri i za šta ste zainteresovani i kombinujete sa onim što ste saznali o drugoj osobi, kako biste vodili zanimljiv razgovor. Čak i ako se kasnije ispostavi da nema seksualne hemije među vama, hemija u razgovoru je ogroman faktor koji vodi ka upoznavanju.

Šta kada ne „radi“

Loš Tinder razgovor je više nego dovoljan razlog da se komunikacija ne nastavi. Ponekad se prosto iznervirate i dođe vam da obrišete profil. Pojedini momci su skloni da budu grubi i bezobrazni, a to zaista nema smisla – nemojte biti jedan od njih. Možda druga osoba još nije videla vaše poruke, ili nije zainteresovana i radije ne odgovara, nego da kaže „mislim da si dosadan i neprivlačan“ i da vas uvredi. Čak i ako je vaš meč bio nepristojan, to nije razlog da odgovorite na isti način, nije vredno energije. Biće bolje u sledećem Tinder razgovoru.

Kako nastaviti Tinder komunikaciju uživo

Uobičajena greška koju većina momaka pravi na Tinderu je trošenje previše vremena na flertovanje na mreži, besciljno i beskrajno ćaskanje koje nikuda ne vodi. Ostavite razgovore o filozofiji života za lični susret. Najbolja tehnika je organsko građenje sastanka, na osnovu razgovora koji već vodite. Ako ste dobili jedno „haha“ možete reći da biste voleli da čujete taj smeh uživo. Ako vas je zbog nečeg zadirkivala, recite da ćete joj dati još više razloga da vas zeza, kad se sretnete na kafi.

Važno je da stvari budu lagane i razigrane i da pritom budete pristojni i simpatični – a zatim pokažite da ste takvi i uživo.

Pročitajte i ovo: Aplikacije koje će poboljšati tvoj seksualni život

Naslovna fotografija: pexels.com

Đorđe Đoković

Comments