Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Gde da odvedeš devojku na prvi sastanak

Gde da odvedeš devojku na prvi sastanak

Zašto je kuglana idealna, a dobra su i druga mesta koja podstiču kretanje?

Govor tela je spontan, kada se bavite nečim kao što je kuglanje (bilijar, pikado, ples…), ne razmišljate kako ćete izgledati, već ste usredsređeni na ono što radite, pa se ponašate prirodno i ne osećate pritisak. Takođe, nivo energije je viši i raspoloženje bolje ako se bavite nekim bezazlenim takmičenjem, a kuglanje je idealno ako oboje baš i nemate nekog iskustva. Slatko ćete se smejati smotanim pokušajima i promašajima, radovaćete se pogocima i bodrićete jedno drugo – ako ste zajedno loši u kuglanju, to će biti idealnije od idealnog i pružiće vam sjajnu priliku da se povežete.

brittani burns MdN5h3QCiTw unsplash e1593811177695 Gde da odvedeš devojku na prvi sastanak

Ako kuglanje ne dolazi u obzir, razmislite o nekim drugim lokacijama koje ne uslovljavaju ponašanje, odnosno, koje ne sputavaju kretanje. Dobra je i obična šetnja parkom, uz povremeno sedenje na klupici, ako niste ili vaš dejt nije nimalo sklon aktivnostima kao što su kuglanje, bilijar, pikado. Suština je u tome da vam bude zabavno i da ne budete prinuđeni da se sve vreme gledate u oči i pokušavate da ne izbegavate pogled – jer se ni najbolji prijatelji tokom razgovora ne gledaju sve vreme u oči i to može da bude neprijatno i iscrpljujuće. Umesto toga, možete gledati drugu osobu iskosa, ili povremeno uhvatiti njen pogled, i naravno, možete je posmatrati dok je usredsređena celim telom na nešto (a da to nije sečenje mesa u tanjiru) kao što ona na isti način može da posmatra vas.

Možete svoje utiske da oformite u atmosferi koja je aktivna, ne zahteva da stalno razmišljate o tome šta ćete reći i kako ćete voditi razgovor i u kojoj će zbog toga i razgovor biti spontan. A svakako ćete u nekoj aktivnoj situaciji videti mnogo više u drugoj osobi (i ona u vama), vezano za temperament, duh, vedrinu, energiju, nego što biste to mogli u nekoj pasivnoj i ukočenoj situaciji.

Naslovna fotografija: unsplash.com

Brankica Milošević

 

Wannabe TV

Editors choice