Umeće flertovanja deluje kao misteriozna stvar, ali zamisao je prilično jednostavna – jedino što treba je da je sprovedete u praksi. Da biste dobro flertovali, potrebno je da nekome posvetite malo više pažnje, nego što biste to inače učinili. Zašto je to komplikovano u praksi? Uglavnom zato što treba da uključite i koristite mozak. A to je teško kad vam se sviđa nečija fotografija, jer na njoj vidite sve ono što biste zgrabili i šta biste sa tim radili. O tome se u flertu ne govori, a muškarci su šampioni u govorenju stvari koje baš treba izbeći, kada je flertovanje u pitanju. 

Upoznavanje na mreži je neophodno i ne treba da ga upropastite pogrešnim komentarima, jer su oni način na koji se upoznajete i komunicirate i nešto zbog čega ćete devojku zainteresovati, ili odbiti. Ona ne gleda vaše fotke na isti način kao vi – i ako ispadnete prosti, sirovi, grubi, vaše pločice, mišići i plave oči je neće pokolebati. 

Pa, šta je ono u čemu momci greše? Uglavnom u tome što ne obraćaju pažnju, ne registruju suptilne znake i osećaju se slobodno da budu neposredni, a to uglavnom znači – sirovi.  

Kako reagujete na fotografiju zgodne devojke? Ostavite neki komentar tipa „vau, kakva mačka“, „lepotice“ ili reagujete nekim emodžijem ili GIF-om. Te „provokativne“ fotografije su zamka – za mozak. Razmislite. Svaki balvan može da uradi to isto, da reaguje na krajnje neoriginalan način, ili još gore – da joj pošalje u inbox svoju „provokativnu“ fotografiju. Imate li pameti i hrabrosti da flertujete sa lepom ženom i zašto ne? Ovo su vesti dana za vas – većina muškaraca nema ni jedno ni drugo, a njoj je već muka od „originalnih“ komentara i neotesanih ponuda. Šta to znači? Znači da imate šanse da je osvojite, iako verujete da je daleko iznad vašeg nivoa, jer – nemate konkurenciju. Pronađite hrabrost i upotrebite pamet. Možete bolje od svih ostalih koji „balave“ nad njenom fotkom i poručuju joj šta bi joj radili. 

Pročitajte i ovo: Komplimenti koje žene najviše cene

To ne bi trebalo da bude tako komplikovano. Lajkujte joj fotografiju, pa onda lajkujte još nekoliko prethodnih. Videće notifikacije, znaće da je primećena. Napišite komentar koji je pristojan i simpatičan – nešto o tome kako vam je ulepšala dan. Nešto što ostali muškarci nisu već napisali. Pokažite interesovanje, ali ostanite pristojni i puni poštovanja. To je više nego prava poruka – govori o tome da joj se divite (što i želi da izazove, postavljanjem zanosnih fotografija), ali i da ste zainteresovani i da u njoj vidite osobu, a ne komad mesa. Takođe, time joj poručujete i da ste opušteni, jer imate dovoljno samopuzdanja i da niste paćenik koji „balavi“. 

Zatim, ako vam ona uzvrati ili lajkuje neke vaše postove i fotografije, pošaljite joj poruku. Napišite joj „zdravo“. Ako ne odgovori, znači da nije zainteresovana, i da ne želi da se upušta u flert. Onda pustite, idite dalje. 

Ne želite nikoga da uznemiravate, pa ako ona postavi granicu, ne pokušavajte da je prekoračite. Pokušajte sa nekim drugim, na isti način, bez nametanja, pristojno i sa poštovanjem. 

Pročitajte i ovo: Jednostavni načini da postanete bolji ljubavnik

Žene primećuju signale, one su izložene, pa su zato senzibilisane na sitnice. Nemojte joj staviti do znanja da ste pogledali (i proučili) sve njene fotografije, već joj stavite do znanja da želite bolje da je upoznate. Ostanite opušteni i prijatni, da ne biste ispali kreten – ako ona otkrije da ste proučavali njen profil (i našli je na svim mrežama), to može shvatiti kao proganjanje (čin paćenika), a ne kao kompliment. Osim toga, nijedna žena, koliko god želela da izazove pažnju, ne želi da bude zamišljena slika u nečijoj glavi, već da bude prihvaćena i tretirana kao stvarna osoba. 

Dakle, osnovno pravilo je da se na mreži ne ponašate kao očajnik i paćenik. Ako ne znate kako, samo lajkujte nekoliko njenih fotki i opustite se. I pratite da li ona uzvraća interesovanje na sličan način. Uvek joj možete poslati poruku tipa „zaista si me zainteresovala, voleo bih da se bolje upoznamo“, da vidite da li će to podići igru na viši nivo.

Naslovna fotografija: instagram.com/gabriellecaunesil

Brankica Milošević 

Comments