Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Vodič kroz emotivni nered – za početnike

Kako da doneseš odluke koje menjaju život

Nisu svi treninzi isti, a ovo je pet vrsta treninga koje možete isprobati

Šta misliš da devojka očekuje od tebe – a šta je njoj zapravo bitno

DRAM BEND: “Izdati prvi album je kao da si završio osnovnu školu”

Ovo su najavljeni albumi koje nestrpljivo iščekujemo u ovoj godini!

Kako da all black stajlinge ovog proleća učinite zanimljivijim

Razlozi zbog kojih će vas devojke ostavljati (jer ste emotivno nedostupni)

Devojke

Greške koje treba da izbegneš na prvom sastanku

Nemoj joj tepati

Lutko, srce, maco – možda nekad kasnije. Kad devojku na prvom sastanku počneš tako da oslovljavaš, ona prvo pomisli da si zaboravio njeno ime, a i da se verovatno svim curama tako obraćaš.

Pitanje plaćanja

To se pitanje ne postavlja – ti si je izveo, ti si džentlmen i frajer i ti plaćaš. Ako ona želi da podelite račun, ti je pristojno odbiješ i kažeš joj da će ona tebe izvesti sledeći put, a ako ona to ne prihvata, nego i dalje insistira, onda joj dozvoliš da plati svoj deo, jer njoj to očigledno znači i praviš mentalnu belešku “samostalna i odlučna” ili prosto ima problem sa osećanjem da nešto duguje, ili ima loša iskustva sa muškarcima koji očekuju da im ona uzvrati na drugi način, odnosno, da zaslužuju seksualnu uslugu, za svoje “džentlmensko” ponašanje (to je tako ružno).

Ne pričaj o svojim porodičnim, emotivnim i psihološkim problemima

Mada, ako imaš dijagnozu i piješ lekove, fer je da ona to zna, da bi mogla da odluči da li to može da prihvati. Ne pričaj o svojoj teškoj porodičnoj situaciji, o prijateljima koji su te izdali, o bolesnom članu porodice, o tome kako razmišljaš da digneš ruku na sebe, jer ti je svega dosta – o takvim stvarima pričaš terapeutu, jer on može da ti pomogne da bolje razumeš sebe i da se orijentišeš u odnosu na ono što treba da prihvatiš i ono što zavisi od tebe. Ako se predstaviš kao mračnjak i depresivac, ti ne tražiš ljubav, nego spas. Ima šanse da je ona u spasilačkom fazonu (mnogo žena jeste), ali važnije je da se razmeni energija životnosti, privlačnosti, emotivnosti – sve ostalo treba da dođe kasnije.

Ne pominji bivšu

Bivše veze dosta govore o našim izborima, vrednostima, slabostima i promašajima. A prvi sastanak nikako nije prilika da se priča o tome. Pričaćete kasnije, kad počnete bliže da se upoznajete i kad je razmena takvih informacija važna baš zbog shvatanja tih izbora, vrednosti i slabosti. Ako pomeneš bivšu već na prvom sastanku, to znači da još nisi raščistio sa njom (barem u svojoj glavi), i nema devojke koja to neće odmah shvatiti – čak i ako ti još ne shvataš.

Ne “kuckaj” se ni sa kim za vreme sastanka

Jedino je pristojno isključiti zvuk na telefonu i držati ga u džepu. Jer, ako ne možeš sat vremena da posvetiš isključivo osobi sa kojom si u društvu, šta ona da očekuje od tebe? Korišćenje telefona na bilo koji način za vreme dejta, jednostavno je nekulturno i omalovažavajuće. Ako želiš stvarno da je impresioniraš, pokaži da si dobar slušalac i da sa pažnjom pratiš i upijaš sve što ona govori.

Nemoj da zakasniš

Devojci je dozvoljeno da malo zakasni na prvi sastanak, ali ti imaš da se nacrtaš na dogovorenom mestu pre vremena i da budeš tu kad se ona pojavi – to što si tačan i što je čekaš, doneće ti mnogo poena u startu, čak i pre nego što se pozdravite.

Izvor fotografija: instagram.com/whiskyouth

Brankica Milošević

Wannabe TV

Editors choice