Ne razumete žene

Kad nekog volite, nije teško uživeti se u njegov svet i razumeti ga. Ako uporno ne razumete žene, to je zato što odbijate da ih razumete. Ne udubljujete se, ne prihvatate njihovu različitost, a verovatno i zazirete od njih i nastojite da sačuvate distancu. Da li vi volite žene? Onaj ko voli ženski svet, nalazi da je njegova različitost čudesna i zabavna, a nerazumevanje koje se pojavi, shvata kao izazov. Ženska energija se ispoljava i usmerava kroz osećanja, a ukoliko vi u tome prepoznajete samo nestabilnost i ludilo, onda imate problem sa ženama. Iracionalnost nije odsustvo razuma, nego oslanjanje na osećaj, na intuiciju, na telesne signale – a to je ženski teren i ženski način. Ako ne razumete žene, pozabavite se više sobom i svojom sposobnošću razumevanja i prihvatanja, svojim oštećenim kapacitetima za ljubav, jer nije do njih, nego do vas.

Greške u vezi koje ukazuju na to da imate problem sa ženama2 Greške u vezi koje ukazuju na to da imate problem sa ženama (1. deo)

Nešto drugo (ili sve drugo) vam je važnije od nje

Jedino što u vezi između muškarca i žene može da bude važnije od njihovog odnosa i prvo na listi prioriteta, to su deca. Ako nemate dece, ne postoji ništa što sme da vam bude važnije od nje. To jest, ako postoji, za to ne postoji opravdanje. Žene se često žale kako su zapostavljene, jer je njihovim partnerima sve važnije od njih – i njihova porodica, i prijatelji, i posao, i sport. One su na poslednjem mestu, dok je njihov partner njima na prvom. Ovoliki disbalans može da donese samo gomilanje nezadovoljstva, tenziju, dramu i udaljavanje.

Comments