Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Devojke

Kako ćete upoznati ženu svog života

1/2

Potrebno je da posedujete neke osobine koje su privlačne ženama – mnogo atributa može u to da se svrsta, ali obično je najvažnije samopouzdanje. Ali tu su i izgled, inteligencija, socijali status, smisao za humor, muževnost, pripadnost određenoj kulturnoj grupi… u zavisnosti od toga gde živite i šta se najviše vrednuje u vašoj užoj i široj zajednici. Ipak, sve te specifične osobine mogu se “pokriti” dobrim nivoom samopouzdanja. Zato što je samopouzdanje temelj za sve ostalo, na kome počiva vaša ličnost i na kome možete graditi sve svoje bliske odnose. 

Komunicirajte sa ženama 

Iskustvo sa ženama ćete steći upoznajući žene, a za to nije obavezno da budete emotivno angažovani. Treba samo da pokažete interesovanje, da želite da shvatite ženski svet, da uočite njegove suptilne nivoe i ono što ga razlikuje od muškog sveta. Družite se sa ženama, učestvujte u ženskim razgovorima, tražite da vam objasne ono što ne razumete – lakše ćete prihvatiti ono što vam se ne sviđa ili vas čak vređa, ako vam to kaže neka žena koju ne pokušavate da osvojite. Usput, naučićete da budete opušteni u društvu žena, da se osećate dobro i da se ne brinete oko toga kakav ćete utisak ostaviti, da li će vas procenjivati ili osuđivati – a to će osnažiti vaše samopouzdanje. 

Zašto je samopouzdanje osnovno i najvažnije? 

Samopouzdanje je u visokoj korelaciji sa drugim privlačnim osobinama i svojstvima. Ako ste generalno uspešna osoba, ljudi se prema vama ponašaju sa poštovanjem i prosto ne možete da nemate samopouzdanja. Morate biti samouvereni kad vas svi hvale – količina samopouzdanja raste i razvija se i generiše se, samim tim što ste uspešni i poštovani. To ženama šalje snažan signal da ste privlačni, atraktivni i poželjni. 

Dakle, sabirajte svoje uspehe. Kada u nečemu uspete, steknete malo samopouzdanja, što vam pomaže u sledećim izazovima, u sticanju još veće količine samopouzdanja – što ga više imate, više se generiše i prožima sve vaše osobine i postupke. To praktično znači da treba da osmišljavate dostižne ciljeve i preduzimate male korake ka njima, da biste osnažili svoje samopouzdanje. Što ga više osnažujete, možete razviti veće ambicije i postavljati više ciljeve. 

Muškarac može da krene u dva pravca, kako bi stekao više samopouzdanja. Može se fokusirati na rad na sebi, na to da bude bolja osoba, ili se može usredsrediti na nizanje uspeha i tehničko gomilanje (generisanje) samopouzdanja. 

Wannabe TV

Editors choice