Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Devojke

Kako ćete upoznati ženu svog života

Ovo prvo je teže i muškarci se ređe odlučuju na taj put. Teško je raditi na sebi i postati bolji, jer to zahteva preispitivanje, samoanaliziranje, potpunu iskrenost prema sebi, objektivnu procenu svog karaktera, svojih vrednosti i svojih mana, upoznavanje sebe najdublje moguće, suočavanje sa svojim strahovima, opraštanje sebi, opraštanje drugima, učenje novih veština, usvajanje novih vrednosti – mnogo je to posla. 

Drugi način je da jednostavno “igrate” samopouzdanje, da kalkulišete sa onim što možete, da sakupljate poene  nižete male i osrednje uspehe. To deluje lakše – radite od spolja ka unutra, ponašate se kao da ste vrlo zadovoljni sobom i puni samopouzdanja, a onda vaša suština polako upija energiju koju proizvodite tim ponašanjem i počinje da se reflektuje na spolja – da se materijalizuje kroz male i malo veće uspehe, koji generišu samopouzdanje. 

Prvi način je “biti ono što jesi” tako što ćete otkriti šta ste to i ko ste, a što više otkrivate, sve više ste svoji i sve ste sigurniji u sebe i to je proces koji traje i ne završava se. Drugi način predstavlja preuzimanje modela samopouzdanja koji ste u stanju da zamislite, da razumete i da nastojite da se uživite u tu ulogu. Na igranje uloge, dok ta uloga ne postane deo vas, dok je ne usvojite. I to samo izgleda lakše, ali nije. Takođe zahteva da se trudite i da radite na sebi. 

Nemojte birati između onog što je teže i lakše, nemojte odmeravati težinu puta koji birate. Rešite da osvojite svoje samopouzdanje, da budete najbolji što možete da budete i radite to.

Znate one pametne, ljubazne, privlačne žene, koje prosto zrače i sa kojima želite da izlazite i da se družite? To nisu žene kojima će se dopasti neko ko je preuzimao samopouzdanje i izbegavao teži put. Njih će privući autentičnost, iskustvo koje ste stekli prolazeći kroz čistilište sopstvene duše. Dakle, poradite na sebi. Budite snažni, budite skromni. Slušajte pažljivo, pokažite saosećanje. Budite pristojni, budite tu. To vas čini boljim čovekom. 

Budite svoji, radite i trudite se. Nikoga ne morate da jurite, oni koji pripadaju vašem životu, doći će i ostati sa vama. 

Naslovna fotografija: instagram.com/svengold

Brankica Milošević 

 

Wannabe TV

Editors choice