Ona se bolje snalazi na emotivnom terenu, ali verovatno ima i više argumenata na svojoj strani – na stranu to što je verovatno u pravu sa svojim zvocanjem i što je verovatno do sada probala na lepši način da ti neke stvari stavi do znanja, dok joj nije pukao film, nije kasno da se “čupaš” ni kad je ona već sasvim ogorčena.

Ti mene uopšte ne voliš

Jer verovatno ne radiš za nju ono što si nekada radio, ili uopšte ne uvažavaš njene želje, zamerke i potrebe – ne trudiš se oko nje i ona je ljuta. Da li je u pravu? Verovatno jeste. Možda se ni ona više ne trudi oko tebe, ali ako počnete tu priču, istražujući ko je kriv što ste prestali da se jedno drugom udvarate i da vodite računa, teraćete se dok se ne isterate iz pameti. Najbolje je da odmah počneš da joj pokazuješ da nije u pravu – zagrli je, izgovori neku nežnu rečenicu, pitaj je šta hoće da uradiš za nju, evo sad, odmah. Ako ona ima neku ideju – sprovedi je u delo (i pravi se da te ne mrzi). Sledećeg dana operi sudove i iznesi đubre. Za vikend je izvedi na večeru. Odnosno, počni malo da se trudiš, videćeš kako će ti se isplatiti.

Ugojio si se i ne sviđaš joj se

Stomačina nije seksi, a možda je i odvratna – kad počne da izbegava seks sa tobom, možda ćeš i sam doći na tu pomisao. Ali ona ne može da se suzdrži da ne komentariše tvoje prejedanje, gorko i sarkastično (trebalo je da znam da kilo hleba nije dovoljno za ručak, možda da počnem da mesim hleb, a možda posle i pekaru otvorim…) i tu ništa ne pomaže. Neće te ostaviti da na miru uživaš u uništavanju svog izgleda i zdravlja. Pa, učini nešto. Zamoli je da ti pomogne da sastaviš jelovnik i držiš dijetu.

Tvoje društvo je infantilno

U čemu ti zapravo uživaš družeći se sa tim neduhovitim, osrednjim tipovima, gubitnicima i džabalebarošima? To ona ne može da shvati. Valjda si postao čovek, nisi više klinac, kako može da te zabavlja da igraš igrice sa njima, ili da blejiš u parkiću? Ne pokušavaj da joj objasniš (iskreno, verovatno i ne znaš kako bi to objasnio) i da braniš svoje drugare (time što si navikao na njih i oni su takvi kakvi su), nego joj reci da ti je ona najvažnija i povedi računa o tome da više vremena provedeš sa njom, radeći nešto što ona želi i u čemu ona uživa (iako ti je to dosadno), da bi shvatila da ti je na prvom mestu. Ona se boji da tvoje društvo loše utiče na tebe, odnosno, neguje onaj nezreli i neodgovorni deo tebe i verovatno je u pravu. Znaš onu narodnu – s kim si, onakav si.

Comments