Užasno si neuredan

To izbezumljuje svaku ženu – ona nije tvoja čistačica, ni majka, ni cimerka. Ako delite životni prostor, ne možeš da od njega napraviš svinjac i da očekuješ da ona to sređuje. Kese za đubre neće same da se izbace, peškiri neće sami da se podignu sa poda, veš neće sam da se pokupi i stavi u korpu, piksle neće same da se isprazne, tanjiri neće sami da se operu… Banalne stvari uništavaju slogu i njene živce. Ako uopšte ne primećuješ rusvaj oko sebe i čudiš se zašto to toliko izbezumljuje tvoju partnerku, preni se i pogledaj stvari iz perspektive da ni jedan posao neće sam da se obavi – zašto bi ona čistila i sređivala više nego što mora, zato što ti uopšte ne vodiš računa? Predloži joj da napravite spisak i podelu poslova i onda se pridržavaj spiska, ako već nisi u stanju da pogledaš oko sebe i vidiš šta treba da uradiš.

Prigovara ti što toliko radiš

Da li si ambiciozan i odgovoran i gradiš karijeru, ili se radoholičarstvom braniš od životne praznine i emotivne neispunjenosti? Ako radiš, da bi stekao i omogućio i njoj udobniji život, podseti je na to (ali nežno), kad počne da ti prebacuje kako dolaziš kući kao gost, samo da jedeš i prespavaš.

Nije mi ništa

Muškarci često padaju na tom ispitu – kad se ona ponaša kao vulkan koji se sprema da eruptira, a na vaše pitanje šta joj je odgovori da joj nije ništa, nipošto ne treba da uzmete taj odgovor zdravo za gotovo i da se ponašate kao da se ništa ne dešava. Uzmi je za ruku, podigni joj glavu i pogledajte je u oči, reci joj “ma hajde, kaži mi, biće ti lakše” i spremi se da saslušaš bilo šta što ima da ti kaže, bez komentara u stilu “ma ne preteruj, to je stvarno smešno i ništavno”. Ne zanemaruj njena osećanja.

Izvor fotografija: instagram.com/annaricheyphoto

Brankica Milošević

Comments