Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Devojke

Kako se strategija emocionalne distanciranosti na kraju okreće protiv vas

Kad naučite da se distancirate da biste se zaštitili, više nikome ne otvarate srce, niti ga puštate da se suviše raskomoti u vašem životu – samo dotle dok njegov odlazak može da prođe bezbolno po vas. I to je razumljivo, to se dešava kad vas napusti neko kome ste dali sve, kad vas slaže i prevari neko kome ste verovali, kad ne ceni ljubav i pažnju koju ste mu davali. Ali, to treba da bude faza, koju treba da prerastete i prevaziđete. Ako se zatvorite iza svojih zidova, ostaćete odsečeni i oteraćete od sebe i one koji itekako zaslužuju vaše poverenje i ljubav – nećete im ni pružiti pravu šansu, a ostim toga, povredićete ih. I kada o vama budu govorili da ste emotivno oštećeni – biće u pravu. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Elefv (@elefv)


Razočarali ste se, pretrpeli ste povredu, mrzeli ste to kako se osećate i – odsekli ste se od svojih osećanja, jer to je najbezbedniji način da više nikada ne budete povređeni. Logično, ali sumanuto. Kad amputirate osećanja, ostajete bez vitalnog dela sebe, postajete emotivni invalid. 

To znači da se više ne možete prepustiti i vezati, čak ni ako poželite. Ne možete dozvoliti sebi zanos. Uvek ste oprezni, idete korak ispred, spremni da potrčite i pobegnete, ako se uplašite. Da, to je strah. Za ljubav je potrebno mnogo hrabrosti, a prevazilažeje povrede i emotivnog bola, isceljenje srca i širenje njegovih kapaciteta je junački čin. Ako ostanete odsečeni, ostaćete bez životne radosti, bez onog intenziteta življenja, koji je tako karakterističan za ljubavna osećanja i koji je nešto najlepše što možete doživeti. 

Ako ostanete emotivno distancirani, zaštitićete se od povređivanja, ali ostaćete i bez svega ostalog i propustićete one koji su vas mogli iskreno voleti. 

Naslovna fotografija: instagram.com/danieltonijais

Brankica Milošević 

Wannabe TV

Editors choice