Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

Kako muškarcima uspeva da oteraju stvarno kvalitetnu ženu

Kad u životu želiš nešto više

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Devojke

Lični razvoj – nakon raskida

1/2

Kad izađeš iz odnosa u kome si nešto snažno i duboko doživeo, bilo da si u tom odnosu proveo godine i uložio najbolji deo svoje energije (i postao to što jesi), bilo da si samo na kratko iskusio emotivni i duhovni uzlet, koji te poneo van do tada poznatih granica, prekid odnosa osim ljutnje, tuge i povređenosti, donosi priliku za lični razvoj.

Ne pokušavaj da se “izlečiš” odmah

Ako posegneš za svim onim sredstvima anestezije, kao što su opijanje, promiskuitet, predavanje poslu, samo ćeš produžiti proces isceljenja i usporiti lični rast i razvoj. Ti “lekovi” mogu da te otupe, ili da ti nahrane ego, ali oni te ograničavaju i usporavaju suočavanje sa gubitkom. Jer, raskid veze jeste gubitak druge osobe, iako je ona živa i zdrava i možda se oseća isto tako loše kao ti, a možda joj je ipak bolje bez tebe (a ta pomisao je nepodnošljiva) i gubitak često bude maskiran besom i prkosom. Ne odupiri se patnji i daj sebi vremena da žališ i boluješ. Sva ta slabost koju osećaš, na kraju će ti dati snagu da pronikneš u sopstvene dubine, koje su možda još više zastrašujuće od gubitka i boli. Ali ako ne pokušavaš da pobegneš od toga, osnažićeš se i razviti ka mudrosti prihvatanja i razumevanja.

Otkrij šta stvarno želiš

Jer možda ono što si želeo nije bilo realno – možda nije bila pogrešna osoba koju si izgubio, niti si ti grešio, već ste želeli različite stvari. Posle raskida, imaš priliku da preispitaš svoje želje, da ih postaviš i usmeriš realnije, sa manje očekivanja, a više svesti, a sa ličnim razvojem, želje se menjaju. I za to je potrebno vreme.

Osnaži svoju ličnost

Kad prestaneš da tražiš krivca za neuspeh i raspad odnosa, kad prihvatiš svoj deo odgovornosti, suštinski osnažuješ svoju ličnost i napreduješ ka širenju kapaciteta ljubavi. Voleti sebe je glavni zadatak osnaživanja ličnosti i najbolji lek za izgubljenu i promešenu ljubav.

Wannabe TV

Editors choice