Znate šta je mikroprevara? To su sve one interakcije sa ženskim svetom koje krijete od svoje partnerke. I one vam prolaze, ne zato što ste jako lukavi i vešti, nego zato što se vaše partnerke prave lude i žmure na jedno oko (i potajno vas preziru zbog toga). Lakše im je da ne znaju i da se ne sekiraju zbog nekih gluposti, ali kad bi znale o nekim postupcima sa ove liste, osećale bi se izdano i bile bi veoma ljute i povređene. Ako mislite da je nešto bezazleno i da nema veze sa vašom vezom i da na to imate pravo, zapitajte se kako biste se vi osećali kad bi se vaša partnerka tako ponašala. 

Obraćate se devojci koja je „samo prijateljica“ za preporuku ili savet u vezi sa pitanjem koje možete prosto da proguglate – i ta prijateljica zna da je to manevar koji ne prijavljujete svojoj partnerki (i oseća zrnce prezira prema vama, koliko god da ste joj simpatični). 

Pratite na društvenim mrežama veliki broj zgodnih devojaka i počinjete da se osećate kao da ih poznajete, samo zato što lajkujete svaku njihovu objavu (fotografiju). Znate šta o tome misli vaša partnerka? Bedno, to misli. 

Šaljete provokativne članke i fotografije drugim ženama (znate li koliko njih vas je blokiralo zbog toga?). 

Imate interne šale sa ženama iz svog okruženja, za koje znate da se vašoj partnerki ne bi dopale. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Couples Magazine (@couples_magazine)


Poveravate se nekoj ženi, umesto svojoj devojci, kad se osećate povređeno ili posebno emotivno, jer žudite za potvrdom. To je već malo viši nivo mikroprevare, jer dobro znate kako biste se osećali da vaša partnerka to radi. 

Delite velikodušno sočne komplimente drugim ženama – one koje svojoj partnerki ne upućujete. 

Ne pominjete svoju partnerku u razgovoru sa prijateljima i kolegama, odnosno u društvu u kome se krećete bez nje, tako da mnogi misle da ste zapravo slobodni. 

Prikazujete svoju vezu kao ne baš tako ozbiljnu, iako ste vereni, ili već živite u zajednici. 

Otvoreno flertujete sa drugom osobom i lažete da niste u vezi, verujući da je to potpuno bezazleno, jer ste tu osobu sreli negde usput i verovatno je više neće sresti, osim ako je ne pronađete na društvenim mrežama, ili vam ne da broj telefona – a i tada ćete misliti da to nije velika stvar. Ali ako biste se silno naljutili da znate da je vaša partnerka uradila tako nešto, onda budite sigurni da jeste velika stvar.

Comments