Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Vodič kroz emotivni nered – za početnike

Kako da doneseš odluke koje menjaju život

Nisu svi treninzi isti, a ovo je pet vrsta treninga koje možete isprobati

Šta misliš da devojka očekuje od tebe – a šta je njoj zapravo bitno

DRAM BEND: “Izdati prvi album je kao da si završio osnovnu školu”

Ovo su najavljeni albumi koje nestrpljivo iščekujemo u ovoj godini!

Kako da all black stajlinge ovog proleća učinite zanimljivijim

Razlozi zbog kojih će vas devojke ostavljati (jer ste emotivno nedostupni)

Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

#styleinspofriday – Noah Centineo

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Mrtvi uglovi koji vam ometaju manevrisanje u u seksu

Devojke

Najčešće greške koje parovi prave u vezi

Nemojte lagati. Laži imaju nezgodan običaj da budu otkrivene, kao da im je to pravi cilj – ne da ostanu prikrivene, već da se otkriju. Svaka otkrivena laž donosi osećanje izdaje i stvara pukotine na poverenju, koje se najteže popravljaju. 

Da li zaista čujete svoju partnerku, ili smišljate kako da se odbranite od onog što govori, jer se osećate napadnuto? Morate biti u stanju da sklonite ego u stranu i da zaista čujete drugu osobu. Da čujete njenu nesigurnost, njena strahovanja, ranjivost, želje i potrebe. Ne branite se, čak i kad to uradite automatski, setite se da niste napadnuti, da nemate posla sa neprijateljem, nego sa voljenom osobom i počnite da slušate. Postavljajte pitanja, da biste naveli partnera da bolje objasni ono što ne razumete. Usredsredite se da shvatite ono što vam govori, a ne da izvedete zaključke koji vama idu u prilog. To su veštine komunikacije. 

Ako se u vezi trudite na početku, a onda, posle nekog vremena prestanete i počnete da uzimate drugu osobu zdravo za gotovo, teško da ćete uspeti da očuvate odnos, ili da ga unapredite i razvijate. Morate se truditi i posle dve i pet i petnaest i trideset godina. Ako ste počeli sa donošenjem cveća, nastavite da donosite to cveće celog života, osim ako vam partnerka nije objasnila da ne voli cveće, ali se veoma raduje nekoj sitnici, čokoladi, ukrasnoj figurici, lepoj svesci, olovkama u boji… 

Odnos nije pola-pola. Ako svako od vas uloži 50 posto, to se ne sabira. To je samo polovično ulaganje. Umesto toga, uložite 100 posto. Kada oboje daju sve od sebe, tek tada stvaraju celinu, koja je dovoljno prostrana da oboje u njoj nađu svoje mesto, bez guranja i uskraćenosti. 

U svađi, nikada ne budite jedno protiv drugog – vi ste tim i vi ste zajedno protiv problema koji se pojavio. Identifikujte problem, a onda zajedničkim snagama nastojte da ga rešite. Napadajte problem, ne napadajte jedno drugo. 

Naslovna fotografija: instagram.com/authenticlovemag

Brankica Milošević 

Wannabe TV

Editors choice