E sad, ja nemam ništa protiv tvoje keve. Stvarno. Uvek sam se dobro slagala sa kevama. Dobro, skoro uvek. Ali onda sam postajala ta jedna jedina prihvaćena nesuđena snajka, pa su kandidatkinje posle mene dobijale pravi svekrvski tretman. I tačno se sećam momenta kad sam skontala to sa kevama. Slušala sam jednu pametnu gospođu kako govori o svom mužu, koji se nešto razboleo, ali radar mi se uključio kad je rekla „i sad je mama došla da ga neguje i da mu kuva supicu“ pa sam je pogledala da vidim da li je cinična, a pošto nisam mogla da pročitam s njenog lica ništa osim izvesnog izraza zabavljenosti pitala sam je da li joj to smeta.
Gospođa je kazala: „Smetalo to meni ili ne, on je njeno dete.“

devojka i mama 2 O odnosu vaše devojke i majke

Ta me se izjava duboko dojmila. Bila je potpuno objektivna, potpuno istinita, potpuno neostrašćena.
Majke ugađaju svojoj deci. Majke često preteruju ugađajući svojoj deci. Majke češće preteruju ugađajući svojim sinovima.
Ali kao što ima normalnih majki, ima i normalnih snajki. I kontra. Sa prefiksom „ne“.

Dakle, meni je stalo do toga kakav ti je odnos sa kevom. Jer, posmatrajući taj odnos, mogu da saznam o tebi sve.
Ne želim da tvoja majka misli da sam te uzela od nje. Jer ti si njen dečak. I imaš prava da to budeš, čak i kad se meni to ne dopada. Osim toga, tvoja keva ume da spremi jedinu supu koju ti voliš da jedeš. A volim i ja njenu supu. Stvarno je carska. A volim i njenog sina. Iako je ponekad razmaženi dečak.

Comments