Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

Kako muškarcima uspeva da oteraju stvarno kvalitetnu ženu

Kad u životu želiš nešto više

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Devojke

Očekivanja koja ti kvare veze i odnose

1/2

Nikada nište ne ide onako kako očekujete – partnerski odnosi su komplikovani, žene se ne ponašaju logično (to jest, onako kako vi mislite da je logično), prijatelji vas ostavljaju na cedilu (iako vi mislite da vam duguju silne usluge i da bi trebalo da vam budu na raspolaganju), porodični odnosi vas uznemiravaju. Često ste ljuti, zbunjeni i razočarani. Zašto je tako teško održavati bliske odnose? Zašto se niko ne ponaša onako kako bi trebalo? Kad vas drugi razočaravaju i ljute, obično se ne radi o njima, nego o vama, tačnije o vašim očekivanjima. Vi sudite o njihovom ponašanju polazeći od sebe (a oni čine to isto) i svi previđate koliko ste različiti i koliko se ništa ne podrazumeva. Vi imate svoja očekivanja i prioritete, oni svoja – i često su suprotstavljeni. Da biste sa tim izašli na kraj, potrebno je da osvestite svoja očekivanja i svedete ih na razumnu meru.

Niste uvek u pravu

Nešto nije istinito i jedino ispravno, samo zato što vi tako mislite i osećate. Ako vam se bliske osobe suprotstavljaju i ne prihvataju vaše istine, uverenja i načine na koje ih dokazujete i opravdavate, verovatno ćete misliti da su to tvrdoglave osobe, kojima je nemoguće nešto dokazati. Svaki put kad vas neko naljuti svojom “tvrdoglavošću”, odnosno, time što vam ne daje za pravo, pokušajte da se udaljite od razmišljanja o tome kakve su slabosti i mane te osobe i razmislite o sebi. Zašto očekujete da neko posmatra i vrednuje stvari na isti način kao vi? Ono što je vama očigledno, nekome je apsurdno – i obrnuto. Umesto pokušavanja da pobedite nečiju tvrdoglavost, pokušajte da razvijete razumevanje i toleranciju.

Neće vas uvek poštovati

Oni koji vas ne poštuju, nude vam ogledalo u kome možete videti nivo sopstvenog samopoštovanja. Ne možete zahtevati i očekivati od drugih da vas poštuju, niti ima smisla kriviti ih što vam ne ukazuju poštovanje koje očekujete. Možda smatrate da vi njima ukazujete poštovanje i da su zato dužni da ga uzvrate, ali to prosto ne funkcioniše tako. Ali ako poštujete sebe, nećete imati problema da poštujete i druge i nećete prestati da ih poštujete, zato što oni ne poštuju vas (a verovatno ni sebe). Prevaziđite ograničenja sujete i shvatite poštovanje kao ličnu, psihološku kategoriju, koja se pre svega tiče samopoštovanja i ljubavi prema sebi.

Wannabe TV

Editors choice