Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Kad ti uspeh izmiče i veruješ da si luzer

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Savladaj 10 veština rešavanja problema

Taktike za izbegavanje “sagorevanja” na poslu

Očekivanja koja ti kvare veze i odnose

Očekivanja koja ti kvare veze i odnose

Nećete se svima dopasti

Vaša vrednost ne leži u tome da li se nekome dopadate, ili ne. Umesto dopadanja i nedopadanja, razvijajte prihvatanje i samopoštovanje. To će vam omogućiti da odnegujete kvalitetne odnose, koji mogu imati dozu distance – ne možete sa svima biti bliski i deliti simpatije, ali možete svakog prihvatati i možete biti prihvatljivi. Ovo je naročito važno u poslovnim odnosima i komunikaciji.

Ne očekujte da će se drugi promeniti

Ne možete uticati na druge da se promene i budu ono što vi želite da budu. Čak i ako u njima vidite potencijal i pokušavate da ga podstaknete, oni će se tome opirati. Zato se suzdržite od kritikovanja i savetovanja, jer niko ne voli da ga “vaspitavate”. Vratite se razumevanju i prihvatanju. Možete zaključiti da ne možete negovati odnose sa osobama koje nikada neće promeniti svoje stavove i ponašanja zbog vas i odlčiti da ih prekinete – to je zdrava odluka na koju imate pravo, mada je bolna.

Ne očekujte da će vam drugi čitati misli

Čak ni najveća bliskost ne garantuje da će bliska osoba znati šta vi mislite i kako na to da odgovori, ako joj to niste jasno izložili. Svako je okupiran svojim problemima, očekivanjima i nastojanjima i ono što je vama važno može proći potpuno nezapaženo – ako na to ne skrenete pažnju. Ništa se ne podrazumeva, o svemu morate razgovarati, pregovarati i dogovarati se. Ponekad to znači da ćete praviti ustupke, pristajati na kompromise, ili tražiti da vam neko izađe u susret i ispuni vaše zahteve, a to zahteva mnogo dobre komunikacije.

Naslovna fotografija: instagram.com/couple

Brankica Milošević

Wannabe TV

Editors choice