Šta devojkama najviše smeta kod muškaraca

Misterije ljudskog organizma

Koje su granice ljudske izdržljivosti

Višeljublje – model emotivnih odnosa ili opasnost za ljubavne veze

Intervju: “Goblini” o nastupu u Beogradu, emocijama i muzičkim legendama

Ako je voliš, ne dozvoli da se pored tebe oseća nesigurno

Greške koje praviš tražeći smisao u svom životu

Pet vežbi za unapređenje brzine tokom treninga

Svi trendovi koje moraš da ispratiš u 2018.

Tajne dobrog + urbanog stila za muškarce koji nemaju mnogo vremena za to

Velike misli o snovima i uspehu Volta Diznija

Načini na koje nesvesno sabotiraš svoju budućnost

Praktični saveti za dugu i stabilnu vezu

Posledice potiskivanja emocija

Posledice potiskivanja emocija

Problemi u emotivnoj vezi

Neizražavanje osećanja u vezi vodi u sukobe, nerazumevanja i udaljavanje – nemoguće je imati dobru, stabilnu i kompletnu vezu, a ostati distanciran, zatvoren i nedostupan. Savremeni partnerski odnosi zahtevaju otvorenost, kvalitetnu emotivnu razmenu, iskrenost, poštovanje, jer su se tradicionalne vrednosti preokrenule u korist ljudskosti i prisnosti. Ako ne izražavaš svoja osećanja, ne deliš sa partnerkom svoje strahove, tugu, ljutnju, ne izražavaš ljubav i brigu, ne možeš očekivati da će ona biti zadovoljna i ostati sa tobom.

Istraživanja otkrivaju da potiskivanje emocija raste kako opada emotivno blagostanje i kvalitet odnosa, a da je takođe povezano sa prevarama i raskidom.

The only way to ride 😉 @backpackdiariez

A post shared by TheCoupleGoals (@couplegoals) on

Gubiš produktivnost

Ako na poslu moraš da budeš „robot“, to će negativno uticati na tvoju produktivnost, kao i na odgovoran odnos prema poslu i kvalitet tvog rada. Istraživanja pokazuju da su radnici koji su prinuđeni da potiskuju osećanja, pod većim stresom, imaju nepravilan rad srca i osećaj teskobe i frustracije.

Zbog velike energije koja je usmerena na potiskivanje, mentalna snaga se brže troši, zamarate se, gubite koncentraciju i često se osećate iscrpljeno, bez vidnog razloga.

Postajete preostljivi

Na gomilu potisnutog sadržaja, svako dodatno osećanje, samo je kap u prepunoj čaši. Možete se „razliti“ na najmanji nadražaj, ako dugo potiskujete emocije koje taj nadražaj izaziva. Potiskivanje zapravo dovodi do toga da emocije osećate još jače i neprijatnije i da previše burno reagujete.

Brankica Milošević

Wannabe TV

Editors choice