Ako ste sami na Dan zaljubljenih, možete biti pod stresom i osećati se izolovano i usamljeno, dok gledate svoje zauzete prijatelje, kolege i sve ostale kako se užurbano angažuju oko poklona i posvećivanja svojim partnerima.

Odjednom primećujete da su svi u paru, dok istovremeno propuštate da primetite oni koji se osećaju kažnjeno, kao da im je neko naredio da sede u ćošku i razmišljaju o svojim postupcima.

Kada ste sami na Dan zaljubljenih, možete raditi isto što i ostalih dana, kada vam vaša samoća prija, ili vam uopšte ne smeta – možete gledati svoje omiljene serije uz omiljene grickalice i omiljeno pivo, a možete da pokušate i nešto drugačije, što će vam osnažiti samopoštovanje i popraviti raspoloženje. Da, možete ugađati sebi, trošiti na sebe i iskazivati sebi pažnju i ljubav na svaki način.

Kako da ugodite sebi ako ste sami na Dan zaljubljenih

Zakažite spa tretman

Žene godinama uživaju u odlascima na masažu tela i lica, opuštanju u bazenima sa toplom vodom iz prirodnih izvora, saunama, same ili sa prijateljicama, pa zašto i vi ne biste pružili sebi malo luksuza. Može vam se, baš zato što ste sami na Dan zaljubljenih. Priuštite sebi kompletan wellness luksuz i provedite taj dan u opuštanju i uživanju.

Doručkujte u krevetu ako ste sami na Dan zaljubljenih

Dobro, neće vam niko doneti taj doručak, sa ružom na poslužavniku, ali uradite to sami za sebe. Spremite svoje omiljene palačinke, ili naručite hranu, servirajte je što lepše umete i odnesite u krevet. Doručkujte kao Rimljani i uživajte u dekadenciji Dana zaljubljenih samo za vas.

Idite u bioskop

Uopšte vam ne treba društvo za odlazak u bioskop – nađite šta želite da gledate (po mogućstvu u 3D) kupite kartu i novac koji biste potrošili na drugu kartu, da niste sami na Dan zaljubljenih, potrošite na svoje omiljene poslastice. Stavite naočare i prepustite se uzbudljivoj vožnji.

389A4720 2 Načini da kvalitetno provedete Dan zaljubljenih ako ste singl

Majica: Fashion and friends, Duks: Buzz, Sako: MonaMan, Farmerke: House brend, Kačket i patike: Buzz

Idite na kurs kuvanja

Kuvanje je jedna od najkorisnijih veština koje čovek može da ima – štedi novac, poboljšava zdravlje i impresionira prijatelje i romantične partnere. Kuvarske veštine mogu biti deo vašeg novog projekta „kako ne biti sam na Dan zaljubljenih sledeće i svih narednih godina“, a i ne mora. Naučite da kuvate za sebe i zbog sebe, kako biste podigli kvalitet svog života.

Zapravo, ne morate nigde ni da idete, možete imati obuku u sopstvenoj kuhinji, uz neki od onlajn vodiča i seminara, među kojima možete odabrati onaj koji najbolje odgovara vašim potrebama i vašem nivou stručnosti u ovoj oblasti.

Idite na izlet van grada

Ako osećate da ste zaglavljeni u kolotečini i da vam treba promena, a to što ste sami na Dan zaljubljenih vas dodatno podstiče na bekstvo – uradite to. Jednostavno pobegnite u avanturu. Odvezite se u brda, istražite okolinu, obiđite kulturne spomenike u blizini, popnite se na ostatke neke tvrđave i zamislite sebe kao branioca zidina u srednjem veku. Svratite do nekog sela na domaći ručak u lokalnoj kafani (kajmak, proja, kiseli kupus, grejana rakija), razgovarajte sa meštanima, osećajte se kao turista sa Marsa i uživajte u solo avanturi.

Ako ste sami na Dan zaljubljenih, okupite solo prijatelje

I da se ne biste osećali kao gomila luzera, radite zajedno nešto zabavno i konstruktivno – zakažite termin u nekoj balon-sali za fudbal ili košarku, idite na kuglanje, ili idite u teretanu na grupni trening i tamo radite neke nove, teške i naporne vežbe, da se dobro preznojite i umorite i obezbedite sebi dubok san bez uznemirujućih snova.

Kupite sebi poseban poklon

Da niste sami na Dan zaljubljenih, bezglavo biste tražili neki poklon, nadajući se da nećete totalno promašiti. Sa sobom tačno znate na čemu ste – znate šta želite i čemu biste obradovali i imate puno pravo da sebi kupite nešto posebno, luksuzno, skupo, zadivljujuće (neku nepotrebnu mušku igračku, što bi verovatno rekla partnerka koju, srećom, u ovom trenutku nemate).

Razmazite svog ljubimca

Realno, vaš kućni ljubimac vam pruža najiskreniji oblik ljubavi koji možete imati u životu. Iskoristite Dan ljubavi da mu se posvetite na sve načine. Ako imate psa, izvedite ga u dugu šetnju, ponesite lopticu ili neku drugu igračku koju voli da hvata i donosi i igrajte se sa njim kako odavno niste. Posle ga poslužite njegovom omiljenom hranom i stavite novo meko ćebence na njegovo mesto za spavanje. Ako imate mačku, ona je verovatno već kraljica vašeg života, a na ovaj poseban dan, možete posebno uživati u maženju, hraniti je poslasticama iz ruke i igrati se sa njom – ako voli da juri svetlo lasera, ili da vas napada iz zasede ili ima neke svoje interaktivne fazone, za koje često nemate vremena i strpljenja, ovo je prilika da joj se posvetite.

Iznajmite limuzinu i vozite se po gradu, obilazeći fensi kafiće. Idite u muzej ili umetničku galeriju, ili u neki luksuzni butik u kome ćete probati odela koja ne želite da kupite (žene se stalno ovako zabavljaju, isprobavajući garderobu, koju uopšte nemaju nameru da kupe). I kad se umorite od svih aktivnosti, istuširajte se, promenite posteljinu i zaronite u čist i mirišljav san. Nadoknadite sve one sate spavanja sa kojima ste u deficitu i raširite se u krevetu, svesni da imate svu udobnost samo za sebe (koju možda delite sa kućnim ljubimcima, ali oni su mali, topli i mekani i uopšte vam ne smeta ako hrču).

Pronađite inspiraciju u našim predlozima i smislite nešto što želite da radite i čime želite sebe da nagradite i provedite se najbolje, u biranom društvu – sami sa sobom.

Pročitajte i ovo: Super stvari koje treba da radite kad ste singl

Naslovna fotografija: WANNABE Media

Đorđe Đoković

Comments