Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Blog

Snažnim ženama su potrebni snažni muškarci

1/2

Jake žene su privlačne i muškarci im se dive – uglavnom izdaleka – i retko koji prikupi hrabrost da nešto preduzme. Divljenje i poštovanje ne pružaju mnogo motivacije za udvaranje i osvajanje – predmet poštovanja i divljenja se obično drži (u našim umovima i kulturnoj praksi) na posebnom mestu, daleko od dodira i svakodnevne upotrebe. A snažne žene bi volele da im se ljubav i poštovanje ukazuje prisnim dodirima i zajedništvom u svakodnevnom životu. One su često svesne da se muškarci plaše njihove snage, kao i da se (nekom kletvom patrijarhalnog nasleđa) poštovanje i divljenje slabo (ili nikako) povezuju sa emotivnom povezanošću. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @tropiculo


Jake žene se i sa tim suočavaju, kao i sa svim ostalim što ih je povredilo, slomilo i oštetilo, a od čega su se oporavile, iscelile, omudrile, osnažile. Snažne žene dobro poznaju svoju snagu i njenu srž – ona je narasla iz njihove ranjivosti, iz neukrotivosti njihovog duha i želje za životom. Provele su mnogo vremena tragajući po dubokim i mračnim podrumima sopstva, pronalazeći izlaz na svetlost i površinu, iznoseći uvek iz svog mraka po neku dragocenost, prihvatajući životne probleme, prepreke i tragedije kao lekcije, učeći i napredujući svojim putem. Snažne su jer su doživele, proživele i preživele. One su uporne i delotvorne, jer su naučile da ne odustaju, da preuzimaju odgovornost i da čine sve što mogu. One ne oklevaju da čine sve što mogu, jer znaju da se odugovlačenjem ne samo gubi vreme, već se problemi gomilaju i osnažuju.

Zato se suočavaju sa svime što dolazi i rešavaju stvari na dnevnom nivou. Navikle su da donose odluke, da razmišljaju sveobuhvatno, deluju temeljno i prihvataju rizik. Možda nisu uvek raspoložene i prijatne, možda imaju nezgodnu naviku da ne trpe nikakve gluposti, da saopštavaju svoje istine kao definitivne presude i da postupaju samovoljno, ne savetujući se ni sa kim, osim sa svojim srcem i svojom savešću. I kad greše, potrebno im je da se osame i isprocesuiraju svoja osećanja i analiziraju svoje postupke na miru. Možda ne traže pomoć, sve dok nisu sigurne da su same učinile sve što su umele i da su u ćorsokaku, ali svakako cene podršku i utehu, nežnost i razumevanja – koje češće dobijaju od svojih prijatelja, jer, češće imaju prisan krug kvalitetnih osoba koje su njihova druga porodica, nego što imaju sopstvene porodice (i partnere) pune podrške i razumevanja. 

Wannabe TV

Editors choice