Kratki stilski saveti za muškarce

“Tajne” koje Facebook zna o svakom svom korisniku

Kineski zid polako nestaje

Modna pravila koja bi trebalo redovno da kršiš

Workout with models: Vežbe uz koje možeš lako da održiš zategnuto telo (VIDEO)

Da li si čuo za TABATA trening?

Kako da nosiš trendove 90-ih?

Zašto je šefovska pozicija mesto usamljenosti

Naučnici upozoravaju – manje od osam sati sna nas ubija

Tvoj posao šteti tvojoj koži – evo i kako

Kako da odabereš savršen oblik naočara za sebe?

Neverovatne ilustracije koje dokazuju da živimo u “ludom” svetu

Ovi poznati filmski likovi nastali su po uzoru na stvarne ličnosti

Zapanjujući zakoni privlačnosti za koje nisi znao

Znakovi koji ukazuju da je potrebno da napraviš izmene u svom stilu

Šta da očekuješ posle razvoda

Šta da očekuješ posle razvoda

1/2

Niko ne želi da se razvede – bilo je dovoljno teško odlučiti se na brak i svi očekujemo da ćemo uspeti da ostanemo u njemu, da nećemo biti jedna od onih razbijenih porodica, kojih je u današnje vreme sve više. I to nije zato što se ljudi olako odlučuju na ovaj korak, nego zato što je razvod razumno rešenje kad odnos više ne može da se gradi i popravlja, kad je toliko urušen, da je destruktivan i za bračne partnere i za decu. Razvod je u vrhu liste najstresnijih situacija u životu i to je isto i za žene i za muškarce.

Osećaj olakšanja

Razvod je mučan proces, čak i kad se odigrava sporazumno. I bez ikakvih neprijatnih scena, dovoljno je stresno i neprijatno. Činjenica da sedite pred sudijom, dovoljno je neprijatna – osećaš se kao prestupnik i krivac i jače nego ikad osećaš koliko je bilo neozbiljno i neodgovorno uopšte stupiti u brak, kad se on završava na ovakav način. I niko te ne upozorava da će biti teško, da će se pojaviti osećanje krivice, kajanja i sva moguća pomešana osećanja, sa kojima nećeš znati kako da izađeš na kraj. Biće ti žao i boleće te svest o tome da stvarno okončavaš neki odnos, grišće te pomisao da si kriv što si propustio priliku da taj odnos makar ne pokvariš dodatno, ako nisi umeo da ga popraviš, osećaćeš se poraženo i neuspešno kao muškarac i čovek. I to – u najboljem slučaju, kada se razvodite mirno i uz dogovor. I kad sve to prođe, osetićeš olakšanje, samo zato što je prošlo. Kao da si odslužio neku zasluženu kaznu.

Šta posle sa osećanjima

Osećanja ne nestaju tako lako. Naročito ako imate decu – doživotnu vezu među vama, koja vas stalno podseća da niste uspeli u braku i da su velike šanse da ste omašili i kao roditelji, kad svojoj deci niste obezbedili odrastanje u stabilnoj i podsticajnoj zajednici, punoj ljubavi, razumevanja i topline. Zašto to zvuči kao bajka? Zato što danas to i jeste ideal, a verovatno je uvek i bio i ko zna šta se sve žrtvovalo za održavanje idealne slike, koja nikada nije imala adekvatan sadržaj. Možda smo danas mnogo sebičniji u tom smislu, ali smo i iskreniji.

Wannabe TV

Editors choice