Dakle, treba da je gledaš malo kao džukac koji dignutog repa njuška svaku kučku u kraju, a malo kao kučence koje rastapa srce i poziva njenu nežnu ruku da ga pomiluje. A kad ga pomiluje, onda poželi da ga nahrani. I pre nego što stigne da razmisli kome sad da ga utrapi, već ga je usvojila.

Razumeš valjda šta ti pričam? Mešavina drskosti i samopouzdanja i nežnosti i bespomoćnosti. Poruka koja u njen mozak šalje informaciju “poigraj se, biće ti lepo, gazdarice“. Ako te brine ovaj deo sa gazdaricom, ostani zabrinut, ali prihvati realnost. Ona je domina, koliko god da je sićušna, krhka, srcolika i slatka.

Kad ti baci kost, trči donesi. A onda skoči i oliži joj facu. To ti pričam, shvataš?
Jer ona misli o tome koliki ti je IQ istovremeno dok misli o tome koliki ti je Q, da se tako kulturno izrazim. I da li si pristojan i uslužan, ali ne toliko da može da te ugazi. I da li si bolji od njenog prethodnog i od tipa njene drugarice, za kojim sve drugarice potajno uzdišu i zavide joj.

To ona misli. A ti čitaj, ako si pismen. Samo, i one čitaju misli, da znaš. Zato vodi računa da ne emituješ oprečne informacije, nego se uživi u ulogu pripitomljenog divljaka, koji tačno zna kad da skoči, a kad da kaže “hop”.

tekst3 Šta li ona misli, da ja čitam misli

Boban Boban

Comments