Vređanje

U konsturktivnoj svađi vređanje je zabranjeno. U to se računa i cinizam i sarkazam, kojim ismevamo partnera i stavljamo se iznad njega. Dobra svađa je više kao boks, nego kao ulična tuča – u boksu je zabranjeno udarati ispod pojasa.

Prelaženje preko tačke posle koje nema povratka

Sigurno prepoznajete tačku prekida. To je onaj momenat kad znate da treba da ohladite, da uzmete pauzu, da izađete iz situacije – da se fizički pomerite, jer ako se ne zaustavite, ode sve u tri lepe. Reći ćete i učiniti stvari zbog kojih ćete mrzeti sebe, čućete i osetićete stvari koje posle nećete moći da oprostite.

Raskidanje pri svakoj svađi

To bi trebalo da naučimo već u prvoj ozbiljnijoj vezi – svađa nije razlog za raskid. To što smo trenutno ljuti, povređeni, nervozni i netolerantni, ne znači da više ne volimo partnera i da više ne možemo da budemo u vezi. Veza uključuje i svađe, rasprave, nesporazume, povređivanja i grozne periode kad svega toga imamo na tone i pitamo se šta nam je sve to trebalo. Uključuje preispitivanje, korigovanje, prihvatanje i stalno opredeljivanje za osobu do koje nam je stalo.

svadja3 Stvari koje treba da PRESTANEMO da radimo kad se svađamo

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramu, Facebooku, Twitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu!

Izvori fotografija: www.pinterest.com, www.angeliandco.com, www.gqindia.com

Aleksina Đorđević

Comments