Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

Kako muškarcima uspeva da oteraju stvarno kvalitetnu ženu

Kad u životu želiš nešto više

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Blog

Stvari koje vam uništavaju samopouzdanje – i šanse kod žena

1/2

Preovlađuje uverenje da ili imate samopouzdanja – rođeni ste s tim – ili ga nemate. Međutim, nivo samopouzdanja raste i opada u zavisnosti od situacije, a i od nametnutih zahteva okoline. Sredstva savremene komunikacije i društvene mreže u moderno doba nameću jedno lažno merilo samopouzdanja – kako vas drugi vide, kako se predstavljate, kakav utisak ostavljate. Ako verujete da vam se drugi dive i da vas uvažavaju, zračićete samopouzdanjem. Ako niste sigurni u to i osećate se kao autsajder, bićete nesigurni i stidljvi. Ovo su najčešći izvori nesigurnosti i niskog samopouzdanja, sa kojima možete da izađete na kraj.

Toksični prijatelji 

To su oni koji vas spuštaju svojim komentarima i koji vas drže uz sebe zarad sopstvenog samopouzdanja. Treba im neko da ga “truju” da bi se sami osećali bolje, treba im kontrast, pozadina na kojoj će oni biti vidljiviji, odnosno, viđeni kao bolji, zanimljiviji, privlačniji. A vama ne treba takav prijatelj, jer to nije prijateljstvo. Čim se udaljite od takve osobe, vaš nivo samopouzdanja će skočiti. 

Razlikujte negativna i korektna odbijanja 

U muškom iskustvu ima puno odbijanja. Očekuje se da muškarac osvaja, da daje ponudu, a na ženi je da prihvati ili odbije. Verovatno ćete se češće suočiti sa odbijanjem, nego sa prihvatanjem. Ali, postoje odbijanja koja će vas poniziti i uvrediti, a postoje i korektna i kulturna odbijanja. Naučite da ne vrednujete ovu prvu vrstu i da prihvatite ovu drugu. Osoba koja vas odbija arogantno, grubo i uvredljivo, u startu nije vredna vašeg interesovanja. Ogradite se od negativnih odbijanja i ne primajte ih k srcu. 

Reprogramirajte negativan način razmišljanja

Da li ste razvili negativan način razmišljanja? Žalite se i zamišljate najgore ishode? Radite na sebi i oslobodite se negativnih uverenja. Tako ćete izgraditi unutrašnje samopouzdanje, koje nikakav poraz ne može da poljulja. 

Nećete se svima dopasti 

Šta god činili i koliko god ste samouvereni, privlačni, stabilni, pametni – nećete se svima dopasti. Čak i najpopularniji doživljavaju odbijanje i ravnodušnost drugih. Uvek će neko pronaći u vama nešto neprijatno i odbojno. To ne treba da vas brine, ni da vas zanima. To nije vaša stvar, ni vaš problem. 

Wannabe TV

Editors choice