Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Vodič kroz emotivni nered – za početnike

Kako da doneseš odluke koje menjaju život

Nisu svi treninzi isti, a ovo je pet vrsta treninga koje možete isprobati

Šta misliš da devojka očekuje od tebe – a šta je njoj zapravo bitno

DRAM BEND: “Izdati prvi album je kao da si završio osnovnu školu”

Ovo su najavljeni albumi koje nestrpljivo iščekujemo u ovoj godini!

Kako da all black stajlinge ovog proleća učinite zanimljivijim

Razlozi zbog kojih će vas devojke ostavljati (jer ste emotivno nedostupni)

Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

#styleinspofriday – Noah Centineo

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Mrtvi uglovi koji vam ometaju manevrisanje u u seksu

Blog

Stvari koje vam uništavaju samopouzdanje – i šanse kod žena

1/2

Preovlađuje uverenje da ili imate samopouzdanja – rođeni ste s tim – ili ga nemate. Međutim, nivo samopouzdanja raste i opada u zavisnosti od situacije, a i od nametnutih zahteva okoline. Sredstva savremene komunikacije i društvene mreže u moderno doba nameću jedno lažno merilo samopouzdanja – kako vas drugi vide, kako se predstavljate, kakav utisak ostavljate. Ako verujete da vam se drugi dive i da vas uvažavaju, zračićete samopouzdanjem. Ako niste sigurni u to i osećate se kao autsajder, bićete nesigurni i stidljvi. Ovo su najčešći izvori nesigurnosti i niskog samopouzdanja, sa kojima možete da izađete na kraj.

Toksični prijatelji 

To su oni koji vas spuštaju svojim komentarima i koji vas drže uz sebe zarad sopstvenog samopouzdanja. Treba im neko da ga “truju” da bi se sami osećali bolje, treba im kontrast, pozadina na kojoj će oni biti vidljiviji, odnosno, viđeni kao bolji, zanimljiviji, privlačniji. A vama ne treba takav prijatelj, jer to nije prijateljstvo. Čim se udaljite od takve osobe, vaš nivo samopouzdanja će skočiti. 

Razlikujte negativna i korektna odbijanja 

U muškom iskustvu ima puno odbijanja. Očekuje se da muškarac osvaja, da daje ponudu, a na ženi je da prihvati ili odbije. Verovatno ćete se češće suočiti sa odbijanjem, nego sa prihvatanjem. Ali, postoje odbijanja koja će vas poniziti i uvrediti, a postoje i korektna i kulturna odbijanja. Naučite da ne vrednujete ovu prvu vrstu i da prihvatite ovu drugu. Osoba koja vas odbija arogantno, grubo i uvredljivo, u startu nije vredna vašeg interesovanja. Ogradite se od negativnih odbijanja i ne primajte ih k srcu. 

Reprogramirajte negativan način razmišljanja

Da li ste razvili negativan način razmišljanja? Žalite se i zamišljate najgore ishode? Radite na sebi i oslobodite se negativnih uverenja. Tako ćete izgraditi unutrašnje samopouzdanje, koje nikakav poraz ne može da poljulja. 

Nećete se svima dopasti 

Šta god činili i koliko god ste samouvereni, privlačni, stabilni, pametni – nećete se svima dopasti. Čak i najpopularniji doživljavaju odbijanje i ravnodušnost drugih. Uvek će neko pronaći u vama nešto neprijatno i odbojno. To ne treba da vas brine, ni da vas zanima. To nije vaša stvar, ni vaš problem. 

Wannabe TV

Editors choice