Beyonce je američka pevačica, tekstopisac, glumica, Devica u horoskopu i naš #WomanCrushWednesday!

Rođena u Houstonu, Texas svoju karijeru je započela u girl bendu Destiny’s Child koja je ubrzo postala jedna od najpopularnijih ženskih grupa u svetu, kao i najprodavanija ženska grupa. Bend je menidžerisao njen otac Matthew Knowles, a njena majka je radila kostime za devojke. U solo vode se pušta 2002. godine na traci 03 Bonnie & Clayde koju tada snima sa svojim dečkom Jay-Zjem koji je trenutno njen suprug.

Njen prvi solo studijski album nosi naziv Dangerously in Love donosi planetarno popularne hitove kao što su Crazy in Love Baby Boy, koji su završili na no1 na listi Billboard Hot 100, a ujedno joj donosi i njene prve tri Grammy nagrade kao solo artist.

Nakon toga snima ponovo sa svojim koleginicama iz benda Destiny’s Child – Kelly Rowland Michelle Williams, pre nego što one objavljuju svoj poslednji zajednički album nakon čega se ova pevačica pušta potpuno u solo vode.

Nakon toga nam slede albumi kao što su B’Day, I Am… Sasha Fierce koji nam donose hitove kao što su Irreplaceable, Check On It, Deja Vu, Listen, Beautiful Liar i mnogi drugi. Nakon toga se na jedan veoma kratak period povlači kako bi odmorila se i spremila novi materijal, pa nam dostavlja svoj četvrti studijski album simbolično nazvan 4, pre nego što na MTV Video Music Awards nakon svog nastupa otkriva da je trudna po prvi put što ostaje dan danas kao jedan od most iconic moments ove dodele nagrada.

Album 4 postaje četvrti studijski album ove pevačice koji debituje na mestu broj jedan na Billboard 200 listi i dostavlja hitove kao što su Run The World (Girls), Love On Top, End of Time i mnoge druge. Nakon toga, ova pevačica se ostvaruje kao majka nakon što rađa svoju ćerku Blue Ivy. Posvećenost majčinstvu i svom prvom detetu koje ima iz braka sa Jay-Zjem inspiriše ovu pevačicu na revoluciju u muzičkoj industriji.

Revolucija dolazi u obliku vizuelnog albuma BEYONCE koji je pomerio sve moguće granice jednostavnom činjenicom da je za svaku traku sa albuma snimljen i spot koji je pušten sa albumom, na stranu što je album bio iznenađenje i pušten je bez najave što je šokiralo ceo svet i donelo ovoj pevačici novi no.1 album.

Comments