Svetska turneja je počela ni manje ni više nego u Beogradu, a rušila je rekorde po prodaji karata. Tada je se našla u centru pažnje u muzičkoj industirji, mada joj je nažalost izmakla nagrada za album godine na dodeli nagrada.

Nakon poslovnog uspeha, slede porodični problemi nakon što je njen suprug uhvaćen u prevari, o čemu je po prvi put pevala i pričala na svom narednom albumu koji je objavljen 2016. godine i nosi naziv LEMONADE. Još jedan vizuelni album, kroz koji vodi priču o odnosu usred prevare i borbi kako se taj odnos popravlja i prevazilazi. Nažalost i ovaj put ostaje bez nagrade za album godine, ali sumnjamo da se mnogo potresla s obzirom da je vlasnica čak 23 ove prestižne Grammy nagrade.

Nakon što je oprostila prevaru i popravila odnos sa svojim mužem, objavljuje u Instagram postu da je trudna i da će roditi blizance. Kao majka, ovo je velik uspeh za nju, a blizanci Sir Rumi su rođeni 13. juna 2017. godine, što je ove poznate roditelje učinilo srećnim i ponosnim, a Blue Ivy više nije bila jedinica.

Svoje pomirenje i ljubav slave albumom Everything is Love koje snimaju Beyonce Jay-Z pod zajedničkim prezimenom The Carters. Luksuzni spot za singl Apeshit je snimljen u možda i najpoznatijem muzeju na svetu, u Parizu Louvreu. 

Pošto je zbog trudnoće morala da otkaže svoj nastup na američkom festivalu Coachella, ona je svojim fanovima se iskupila 2018. godine nakon što je priredila najbolji festivalski nastup u istoriji koji je simbolično nosio naziv #Beychella. Sačekala je godinu dana pre nego što je u saradnji sa Netflixom objavila koncertni film Beyonce: Homecoming koji je ispratio i live album pod istim nazivom.

Trenutno ova pevačica promoviše Disney live-action film The Lion King, u kom je svoj glas pozajmila liku Nale, a osim toga je snimila i soundtrack filma The Lion King: The Gift, gde se skoro na svakoj pesmi pojavljuje ova pevačica.

Od svojih uspeha može da izdvoji 23 Grammyja, 24 MTV Video Music Awards, i još preko 400 drugih nagrada i priznanja koje je dobila za vreme svoje solo karijere.

—————————————–

izvor naslovne fotografije: instagram.com/beyonce

Jovan Žihlavski

Comments