Možda misliš da je privlačnost stvar hemije, prepoznavanja srodnih duša i srećnih okolnosti da se nađeš u pravom trenutku na pravom mestu. Ali nauka ima neka iznenađujuća objašnjenja u koja te niko nije uputio, jer nisu baš popularna – ne propagiraju ljubav, više sile i sudbinu.

Starost roditelja

Ukoliko su ti roditelji stariji nego roditelji tvojih vršnjaka, razvićeš sklonost prema starijim osobama, jer će ti zreo izgled i bore na licu ulivati poverenje, toplinu i nežnost. Eto odakle potiče (uglavnom) privlačnost koju starije žene imaju za neke mladiće i stariji muškarci za neke devojke. I radi se samo o uticaju godina, odnosno, izgleda roditelja suprotnog pola, na tvoju sklonost prema starijim osobama.

Limbički prstenovi

Limbički prsten je taman krug oko irisa tvog oka, koji predstavlja kontrast beonjači i čini je sjajnijom i bistrijom. Tokom istraživanja utvrđeno je da su ljudima – i ženama i muškarcima, privlačnija lica sa očima koje imaju tamne prstenove oko irisa, nego ona koja nemaju. Razlog? Možda taman, jasno istaknut krug ukazuje na osobine mladosti i snage, koje obično tražimo u partnerima.

zakoni privlacnosti 2 Zapanjujući zakoni privlačnosti za koje nisi znao
Comments