Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Devojke

Zapanjujući zakoni privlačnosti za koje nisi znao

2/3

Više ti se sviđaju osobe koje moraš da osvajaš

Ono što vredi truda – vredi. Ovu prostu istinu uglavnom svi znamo, ali istraživanje koje se bavilo emotivnim odnosima, utvrdilo je da muškarci koji olako prilaze ženama imaju niže kriterijume i manje cene odnos koji ostvaruju (ili uopšte i ne teže da ostvare odnos) za razliku od onih koji odaberu jednu osobu i uporno joj se udvaraju i nastoje da je pridobiju. Takođe, žene koje prilaze muškarcima u toj ulazi pokazuju mušku tendenciju niskih kriterijuma i neozbiljnih odnosa.

Ljubav jeste u vazduhu

Da, ljubav može da se namiriše, mada to nije miris znoja, kao što se često misli. Radi se o derivatu testosterona koji je izdvojen iz muškog znoja, ali on se širi suptilno, običnim neprimetnim telesnim isparenjima čiji miris ne registrujemo, osim u intimnosti, kao “miris tela”. Kad je žena 15 minuta izložena udisanju ovog derivata, postaje pažljivija, uključenija i blago euforična, a efekti traju oko sat vremena. to nije okidač za zaljubljivanje, nije nešto kao isparenje ljubavnog napitka, mnogo je suptilnije. Činjenica je da žene reaguju – a to nešto znači.

zakoni privlacnosti 4 Zapanjujući zakoni privlačnosti za koje nisi znao

Možda je glad u pitanju

Verovao ili ne, glad igra ulogu u izboru partnera. Ako si gladan, više će ti se sviđati krupnije, oblije i robustnije devojke, nego ako si sit. I to je jedan od zapanjujućih rezultata do kojih se došlo istraživanjem – gladni subjekti su kao privlačne percepirali krupnije osobe i masivnije osobe, a objašnjenje leži u tome da krupna figura deluje utešno i zaštitnički, asocira na brigu i udobnost.

Govor tela koji šalje pozitivne signale

Istraživanje je sprovedeno u baru za usamljene – žene kojima je prišlo i po nekoliko muškaraca nisu bile atraktivnije od onih kojima niko nije prišao, ali su njihovi gestovi bili izražajniji. Osmehivale su se i imale živahnu mimiku lica, gestove i pokrete koji su ukazivali na otvorenost i zainsteresovanost – delovale su pristupačno i komunikativno. Kada govor tela izražava interesovanje, muškarcu je prijatno da stupi u komunikaciju.

Wannabe TV

Editors choice