Nije lako dokazivati svoju ljubav uporno i stalno nailaziti na sumnju, nevericu i nesigurnost. Ali, ako se nalaziš u takvoj situaciji, treba da znaš da to nije do tebe i tvojih osećanja, ili sposobnosti da ih iskažeš i dokažeš. Pokušaj da razumeš njene strahove, da bi mogao da joj pomogneš da ih prevaziđe. Poverovaće da je voliš, kad počne da veruje da je vredna ljubavi i da voli sama sebe.

Srce joj je bilo slomljeno. Iako to spada u ljudsko iskustvo ljubavi, ne uspeva svako da se oporavi od izdaje i razočaranja. Neko to integriše kao iskustvo, a neko doživi traumu i ne integriše ništa. Ona ne veruje da je vredna ljubavi, jer u svom iskustvu nosi prekršena obećanja, poniženje, nezainteresovanost, izdaju. Nekad, kada je bila u stanju da veruje, verovala je svim srcem, a onda joj je srce slomljeno i poverenje uništeno. Da bi mogla ponovo da veruje, potrebno je da se isceli, da spoji razbijene komade svog srca i pronađe radost u ljubavi.

Bila je toliko izgubljena i toliko se teško vratila k sebi, da je strah u njoj najjači – strah da će se ponovo izgubiti u mutnim vodama anksioznosti i depresije, beznađa i iscrpljenosti. Ako se preda tvojoj ljubavi, plaši se da će opet izgubiti sebe. I taj strah je realan, ona ga nije izmislila. Ona se ne boji tebe i tvojih namera, samo se boji za sebe. Dešava se to tako, kad neko iskusi toliku izgubljenost, da uopšte ne zna šta je stvarno, a šta izmišljeno.

Ponekad, ona ne može da veruje da je voliš, a ponekad, ona to ne želi. Jer, bilo bi to suviše dobro, a ona je naučila da se plaši suviše dobrih stvari, zato što se u njenom iskustvu pokazalo da one nisu stvarne, i da posle tolikog uzleta sledi bolan pad i gubitak. Lakše joj je da poveruje da će uvek biti sama, nego da rizikuje da oseti da nije sama, da ima nekog i da si joj potreban – a onda da ostane bez tebe i da se ipak suočava sa samoćom.

Comments