Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Devojke

Zašto ona ne veruje da je voliš

1/2

Nije lako dokazivati svoju ljubav uporno i stalno nailaziti na sumnju, nevericu i nesigurnost. Ali, ako se nalaziš u takvoj situaciji, treba da znaš da to nije do tebe i tvojih osećanja, ili sposobnosti da ih iskažeš i dokažeš. Pokušaj da razumeš njene strahove, da bi mogao da joj pomogneš da ih prevaziđe. Poverovaće da je voliš, kad počne da veruje da je vredna ljubavi i da voli sama sebe.

Srce joj je bilo slomljeno. Iako to spada u ljudsko iskustvo ljubavi, ne uspeva svako da se oporavi od izdaje i razočaranja. Neko to integriše kao iskustvo, a neko doživi traumu i ne integriše ništa. Ona ne veruje da je vredna ljubavi, jer u svom iskustvu nosi prekršena obećanja, poniženje, nezainteresovanost, izdaju. Nekad, kada je bila u stanju da veruje, verovala je svim srcem, a onda joj je srce slomljeno i poverenje uništeno. Da bi mogla ponovo da veruje, potrebno je da se isceli, da spoji razbijene komade svog srca i pronađe radost u ljubavi.

Bila je toliko izgubljena i toliko se teško vratila k sebi, da je strah u njoj najjači – strah da će se ponovo izgubiti u mutnim vodama anksioznosti i depresije, beznađa i iscrpljenosti. Ako se preda tvojoj ljubavi, plaši se da će opet izgubiti sebe. I taj strah je realan, ona ga nije izmislila. Ona se ne boji tebe i tvojih namera, samo se boji za sebe. Dešava se to tako, kad neko iskusi toliku izgubljenost, da uopšte ne zna šta je stvarno, a šta izmišljeno.

Ponekad, ona ne može da veruje da je voliš, a ponekad, ona to ne želi. Jer, bilo bi to suviše dobro, a ona je naučila da se plaši suviše dobrih stvari, zato što se u njenom iskustvu pokazalo da one nisu stvarne, i da posle tolikog uzleta sledi bolan pad i gubitak. Lakše joj je da poveruje da će uvek biti sama, nego da rizikuje da oseti da nije sama, da ima nekog i da si joj potreban – a onda da ostane bez tebe i da se ipak suočava sa samoćom.

Wannabe TV

Editors choice