Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Devojke

Zašto pored lepotice možeš opušteno da ostaneš zver?

1/2

Fenomen parova u kojima su žene lepotice, a muškarci ne samo da nisu neki frajeri, nego su upadljivo neatraktivni, uopšte nije redak i nerazumljiv, ali su se istraživači fenomenologije odnosa ipak potrudili da potkrepe činjenicama ono što je zdravom razumu jasno.

Istraživanje je sprovedeno na Floridi, sa stotinak parova nedavno venčanih, starosti manje od trideset godina. Oni su pristali da se njihov izgled procenjuje za potrebe istraživanja, koje je, naravno, utvdilo da su skladniji i uspešniji oni brakovi u kojima je partnerka (upadljivo) atraktivnija.

Parovi su odgovarali na pitanja o tome koliko su motivisani u braku da ostanu u dobroj formi i da izgledaju seksi, a rezultati su pokazali da su žene čiji su muževi bili atraktivniji od njih imale veliki pritisak u tom smislu. One su stalno bile na nekim dijetama i često su imale poremećaj ishrane, a osim gladovanja i opsesije vitkošću, uopšte su neprekidno bile usredsređene na poboljšanje svog fizičkog izgleda.

Jedno je brinuti o sebi, hraniti se zdravo i vežbati zarad dobre forme i negovanja pozitivnog stava o sebi, ali opsednutost izgledom govori o suštinskoj nesigurnosti i dolazi iz straha da ne mogu da pariraju svom partneru i svesti da njemu verovatno svi govore da je mogao da nađe mnogo atraktivniju ženu i šta je uopšte video na njoj. To stvara veliki socijalni pritisak – manje atraktivna partnerka ne želi da se nalazi u poziciji da narušava ugled svog partnera, a takođe i strahuje da će njega na kraju ipak privući i odvojiti od nje nega lepša i zgodnija žena. Koliko god je partner razuveravao, ako nema dovoljno samopouzdanja i integriteta i ako nije sasvim sigurna u njegova osećanja i povezanost koja postoji među njima, ona će biti nesrećna zbog svog izgleda i neće moći da prihvati sebe u potpunosti, što se na kraju odražava na vezu i narušava sklad.

karoline soares 400145 Zašto pored lepotice možeš opušteno da ostaneš zver?

Wannabe TV

Editors choice