Nemate vremena za ljubomoru – poručuju oni koji su uspeli da prevaziđu upoređivanje sa drugima i fokusirali se na sebe i razvijanje svojih veština. 

Ako stalno gledate kako drugi nešto rade, retko vam uspeva da se ponašate prirodno i spontano, da izrazite svoje vrednosti i onda ostajete prazni, frustrirani i nezadovoljni. Umesto da se trošite u osrednjosti igrajući kako drugi sviraju, upotrebite vreme koje imate da radite na sebi. 

Ljubomorna i ogorčena osoba se ponaša kao neko ko pije otrov i očekuje da druga osoba od toga strada. Morbidno, ali istinitio. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sazan Hendrix (@sazan)


Ostanite na svom putu, u svojoj traci, gledajte svoja posla. To je najbolji savet koji najčešće čujete, a najteže ga je primeniti. Nije važno koliko brzo idete i koliko brzo idu drugi i da li vas pretiču. Ne gledajte u njihova leđa, gledajte kuda vi idete. 

Držite fokus na sebi. Naučite sve što možete, eksperimentišite, omanjujte, otkrivajte šta ne funkcioniše, a šta je dobro za vas. Uhvatićete zalet i jednog dana ćete shvatiti da odavno niste proveravali svoju brzinu, ali da se zaista brzo krećete. 

Odbacite ljubomoru i zavist i posvetite se sopstvenom rastu i razvoju. Nemate vremena za bilo šta drugo. 

Comments