Kako da u 5 koraka postanete glavni lik u svom životnom romanu

Kako da zadržite devojku

Francuzi su poznati kao zavodnici, a ovih 5 pevača žene i dalje obožavaju

Ovo su horor klasici Stephena Kinga koje bi svako trebalo da pročita

5 puta kad nas je John Cena prijatno iznenadio pre serije “Peacemaker”

Šta sve možete da pošaljete devojci umesto eksplicitnih fotografija

Kako da sebi postanete najbolji prijatelj

Umetnik Miodrag Stanišić – određen u stilu, raskošan u metodi

Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Devojke

Zašto treba da prevaziđete ljubomoru i zavist

Možda niste često i mnogo ljubomorni, ali sigurno poznajete taj osećaj. Bili ste u prilici da osetite ubod zavisti čak i prema najboljem prijatelju i najbliskijim osobama. Vaš prijatelj izaziva interesovanje devojke koja se vama dopada, i vi tu ništa ne možete da učinite. A njemu nije ni stalo do nje, samo će se njome poigrati, dok ste vi spremni da joj pružite sve što možete. Nepravda, mislite ljutito i zelenite od ljubomore. Vaša devojka ostvaruje svoj cilj, osvaja prvo mesto na nekom takmičenju, dobija diplomu, pronalazi posao koji je želela – i vi joj zavidite. Možda se stidite tog osećanja, a možda ga niste ni svesni, ali priznajte da ga poznajete – umirete od ljubomore na svoju devojku, jer je zvezda dana, jer joj svi čestitaju i jer blista od sreće, kojoj vi niste ni malo doprineli, ali možete joj pokvariti radost. To itekako umete. Znate gde su joj slabe tačke, umete da je ubodete, zabrinete, ponizite, bilo šta, samo da joj skrenete pažnju sa trijumfa i ponosa – zašto da ona bude srećna, a vi da ostanete u senci. Da, nisko, bedno, patetično, ali ljudi to rade stalno. Vi to radite, ili ste radili. 


Misli su vam besne i ogorčene – drugi dobijaju privilegije koje vi zaslužujete, njih sistem podržava, njima je lako, svi su na njihovoj strani, vi imate neprijatelje, sabotiraju vas i mrze… Nalazite bezbroj mana onima koji su uspeli i uspevate da ih prezirete, ali se od toga ne osećate bolje. Niti možete da se osećate bolje, jer to je onaj otrov koji ste sami sebi umešali u usuli u grlo i očekujete da deluje tako što će drugi popadati. Otrov ljubomore i zavisti neće uništiti konkurenciju. Upravo suprotno – on je stvara. 

Kad odbacite ljubomoru i zavist, kad shvatite da su to igre ega i da ni na koji način ne doprinose vašoj dobrobiti, već je upravo sabotiraju, shvatate da nema konkurencije, ona je iluzorna. Ne postoji određena količina uspeha, koju drugi izdele među sobom, a vama ne ostane ništa. Vi sami kreirate svoju meru uspeha i svoj put do njega. 

Naslovna fotografija: instagram.com/sazan

Brankica Milošević 

 

Wannabe TV

Editors choice