Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

Kako muškarcima uspeva da oteraju stvarno kvalitetnu ženu

Kad u životu želiš nešto više

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Devojke

Zašto treba da razgovarate o seksu

1/2

Kad u vaš život uđe prava osoba, serviraćete joj gomile predrasuda, ubeđenja i svega pogrešnog, od čega ne možete da se odučite odjednom, samo zato što imate priliku. A kako ste i zašto ste pogrešno naučeni?

Koliko god bili uvereni da je seks u genitalijama, testosteronu i nagonu, vaša uverenje će se poljuljati kad se zaljubite i kad se stvarno otvorite i predate jednoj osobi. Vaši pornografski stavovi i poduhvati, mogu vam dati izvestan trening, ali u bliskom odnosu shvatate koliko niste spremni i koliko se od vas traži nešto što uopšte niste trenirali. Otvorenost i ranjivost, više nego odlaganje svršavanja, nežnot i razumevanje više nego potencija. A opet, strast je bitna i neophodan je sastojak ljubavne veze, samo ne treba da dominira i ne treba da bude olako shvaćena.

U vezi se ispostavlja da je seks telesna praksa ljubavi, da je zadovoljstvo koje razmenjujete mnogo više od orgazma i često se ispostavlja da je dobar seks umnogome prevazilazi vaše standarde. Shvatićete da su ženski kapaciteti za uživanje ogromni i da je zadovoljstvo vaše partnerke vaše najveće ispunjenje i najvažniji zadatak. Otkrićete da je njeno zadovoljstvo najtešnje povezano sa emocijama, sa poverenjem, prepuštanjem, predavanjem i da je za tako nešto potrebno mnogo hrabrosti, rizikovanja i oslobađanja od stega (koje su nam svima nametnute zbog nedostatka pravog seksualnog vaspitanja, odnosno, odrastanja u slobodi izražavanja osećanja, mišljenja i svakog drugog oblika autentičnosti).

Otkrićete da vaša partnerka ima mnogo veće emotivne potrebe od seksualnih, a i da su one povezane i prepletene, a i da nekako nisu potrebe, jer su povezane i sa ličnim razvojem i duhovnošću i da vas dinamika odnosa tera da iskoračite iz zone komfora i pomerite svoje granice na svim nivoima.

Otkrićete da je neophodno da razgovarate. Da stvarno razgovarate, a ne samo da pričate. Da razumevate, uviđate, prihvatate. Da se prilagođavate, da se menjate, da učite da dajete onako kako ona prima i da primate ono što vam daje. Da razmenjujete. Verbalno, emotivno, telesno, duhovno – sve je to povezano i mnogo kompleksnije od onog što poznajete.

Morate da razgovarate o seksu – a kad razgovarate o seksu, otkrićete da u stvari razgovarate o ljubavi, poverenju, davanju i primanju, povezanosti i bliskosti.

Wannabe TV

Editors choice