Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Devojke

Zašto treba da razgovarate o seksu

1/2

Kad u vaš život uđe prava osoba, serviraćete joj gomile predrasuda, ubeđenja i svega pogrešnog, od čega ne možete da se odučite odjednom, samo zato što imate priliku. A kako ste i zašto ste pogrešno naučeni?

Koliko god bili uvereni da je seks u genitalijama, testosteronu i nagonu, vaša uverenje će se poljuljati kad se zaljubite i kad se stvarno otvorite i predate jednoj osobi. Vaši pornografski stavovi i poduhvati, mogu vam dati izvestan trening, ali u bliskom odnosu shvatate koliko niste spremni i koliko se od vas traži nešto što uopšte niste trenirali. Otvorenost i ranjivost, više nego odlaganje svršavanja, nežnot i razumevanje više nego potencija. A opet, strast je bitna i neophodan je sastojak ljubavne veze, samo ne treba da dominira i ne treba da bude olako shvaćena.

U vezi se ispostavlja da je seks telesna praksa ljubavi, da je zadovoljstvo koje razmenjujete mnogo više od orgazma i često se ispostavlja da je dobar seks umnogome prevazilazi vaše standarde. Shvatićete da su ženski kapaciteti za uživanje ogromni i da je zadovoljstvo vaše partnerke vaše najveće ispunjenje i najvažniji zadatak. Otkrićete da je njeno zadovoljstvo najtešnje povezano sa emocijama, sa poverenjem, prepuštanjem, predavanjem i da je za tako nešto potrebno mnogo hrabrosti, rizikovanja i oslobađanja od stega (koje su nam svima nametnute zbog nedostatka pravog seksualnog vaspitanja, odnosno, odrastanja u slobodi izražavanja osećanja, mišljenja i svakog drugog oblika autentičnosti).

Otkrićete da vaša partnerka ima mnogo veće emotivne potrebe od seksualnih, a i da su one povezane i prepletene, a i da nekako nisu potrebe, jer su povezane i sa ličnim razvojem i duhovnošću i da vas dinamika odnosa tera da iskoračite iz zone komfora i pomerite svoje granice na svim nivoima.

Otkrićete da je neophodno da razgovarate. Da stvarno razgovarate, a ne samo da pričate. Da razumevate, uviđate, prihvatate. Da se prilagođavate, da se menjate, da učite da dajete onako kako ona prima i da primate ono što vam daje. Da razmenjujete. Verbalno, emotivno, telesno, duhovno – sve je to povezano i mnogo kompleksnije od onog što poznajete.

Morate da razgovarate o seksu – a kad razgovarate o seksu, otkrićete da u stvari razgovarate o ljubavi, poverenju, davanju i primanju, povezanosti i bliskosti.

Wannabe TV

Editors choice