Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Kad ti uspeh izmiče i veruješ da si luzer

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Savladaj 10 veština rešavanja problema

Taktike za izbegavanje “sagorevanja” na poslu

Zašto treba da razgovarate o seksu

Zašto treba da razgovarate o seksu

Otkrićete da je vaše muško samopouzdanje prividno, a da je ženska seksualnost, ako je osvešćena, izvor dubokog i istinskog samopouzdanja i da su žene mnogo otvorenije i hrabrije u svojim nastojanjima da pronađu i izraze sebe u seksu. One razgovaraju sa svojim prijateljicama, sa majkama, diskutuju na forumima, traže pomoć terapeuta i svakako žele da isto tako otvoreno komuniciraju sa svojim partnerima.

Sve nas sputava vaspitanje – teško da je iko dobio odgovarajuće informacije o seksu kao dete, ili da je o svojim iskustvima, dilemama i nesigurnostima mogao da razgovara sa roditeljima. Seks je oblast intime i nekako ste u toj oblasti prepušteni sami sebi – ali kada imate partnerku sa kojom ostvarujete duboku konekciju, onda tu intimu delite sa njom i ispostavlja se da je ona veliki deo vašeg zajedničkog svemira.

Stvari su često jednostavne. Osim kad nisu. A često nisu. Naročito onda kada verujete da se neke stvari podrazumevaju, a onda ispadne da vaša partnerka podrazumeva neke sasvim druge stvari, ili preispituje one koje vi podrazumevate.

Nemojte ništa uzimati zdravo za gotovo. Razgovarajte, razmenjujte, dajte smernice, tražite smernice – a kada ih dobijete, onda ih sledite. Dajte potvrdu, tražite potvrdu i kada je dobijete, izrazite zahvalnost.

Seks se ne dešava sam od sebe, iako često tako izgleda – to je životna sila kojoj odlučujete da se prepustite, da je kanališete i usmerite ka partneru, kroz ljubav, poverenje i poštovanje. Priroda ljubavi je orgazmička, orgazam nije faktor seksualnosti i cilj dobrog seksa, nego manifestacija prirode ljubavi.

Svakoj partnerki možete pristupiti s ljubavlju, čak i kad ne postoji duboka povezanost i snažna osećanja – dovoljno je poštovanje i želja za igrom.

Naslovna fotografija: instagram.com/couple

Aleksina Đorđević

Wannabe TV

Editors choice