Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Devojke

Zašto vam nedostaje vaša “luda” bivša

1/2

Nedostajanje ne prati hronologiju događanja i ne uzima u obzir razloge zbog kojih više niste sa nekim. Sećanje zadržava upečatljive momente i uključuje se na razne okidače – čujete neku pesmu, neka cura u prolazu vas podseti na bivšu, ili vam je prosto dosadno i setite se svoje omiljene zabave, nekog zanimljivog razgovora ili sadržaja koji ste delili sa bivšom. 

Kad prođe neko vreme, a vi ste još sami, ili ste prošli kroz neka površna i nezadovoljavajuća dejting iskustva, sećanje je još selektivnije – počinjete da se pitate zašto ste uopšte raskinuli, kad su sve koje ste do sada upoznali izgleda još luđe od one sa kojom ste prekinuli.

Međutim, vaš um se igra sa vama. Možda prosto patite od  neke vrste „Vijetnamskog sindroma“ – ne možete da se vratite normalnom načinu života, jer vas je nenormalan toliko angažovao, da ste se sa njim poistovetili. Ne možete da ostvarite zdravu vezu, jer je nezdrava angažovala sve vaše kapacitete i temeljno vas iscrpla. Ali, kad ste se malo odmorili, počeli ste da osećate da biste mogli još… 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @soundslutty


Luda bivša cura vam nedostaje jer je odnos sa njom bio intenzivan na svaki način, i pored drame, kojom vas je često smarala i isterivala iz kože, bilo je momenata kada je vredelo. Bila je zabavna. Umela je da bude nesebična i tada ste znali da ste voljeni. Veza sa njom je bila hod po minskom polju, sa eksplozijama koje nije bilo moguće izbeći, ali iz ove persektive to vam izgleda bolje i pouzdanije nego teren na kome ste sada – a sada ste nekako, na ničijoj zemlji. Mogućnosti postoje, ali sve je nekako bledo i bezukusno. Druge žene su privlačne, ali kad ih ne birate, ili maštate o njima da biste malo umakli od lude partnerke, same po sebi nisu dovoljno zanimljive. Osećate se prazno, a na to mesto još niko nije došao. Voleli ste ludu bivšu, i verovatno je još volite, a ta pomisao je onespokojavajuća i čini vas slabim i sentimentalnim. Sada vam deluje romantično i simpatično ono što vas je zamaralo i bilo vam ljigavo. 

Navikli ste na ljubavno bojno polje, očeličili ste se na njemu i sada je normalan život prosečan, i to onda kad nije samo dosadan i prazan. 

Wannabe TV

Editors choice