Nedostaje vam i to kakvi ste bili pored bivše i šta ste mogli sebi da dopustite – mogli ste da je zovete usred noći, ili da joj se pojavite pijani na vratima i da sutradan dobijete doručak bez lekcije o ponašanju. Nedostaje vam seks – iz nekog razloga, seks sa ludim ženama je uvek najbolji. Nedostaje vam to što ste na neki čudan način mogli da se oslonite na nju – računali ste na njeno ludilo, poznavali ste ga i znali ste da ono stalno titra na površini, ali da se uklanja kad je zaista važno. Mogli ste da budete sigurni da će vam se bivša luda devojka naći u svakoj ozbiljnoj situaciji, da se neće uplašiti, da vas neće ostaviti na cedilu. Kad bi vas teroristi zarobili, ona bi pronašla način da vas spase. Da, bila je nepodnošljivo ljubomorna, ali to je zato što je bila nesigurna i željna potvrde, kao dete. Voleli ste tu njenu detinjastu stranu, jer je odatle dolazila i njena energija, njena sposobnost da se uživi i prepusti, da se iznenađuje i uživa, da se čudi svetu i da prima sve signale, kao neka osetljiva antena. 

Možda je bila luda, ali vas je i ludo volela. Nedostaje vam to. Nema više njenih preteranih izliva ljubavi, strastvenih zagrljaja, dubokih pogleda, ludog smejanja…


A kako ste se osećali kada ste sve to imali? Želeli ste to? Ne, naravno. Hteli ste samo ono dobro (ono čega se sada sećate) bez svega lošeg, što ide uz to. Svi to želimo, kao da nismo dovoljno zreli da shvatimo da ne možemo odbaciti loše stvari i uzeti samo one dobre, da prosto moramo da primimo ceo paket i da nekog prihvatimo takvog kakav je. A svako ima u sebi nešto što će nam biti teško da podnesemo i što će nas nervirati. 

Kad tako razmišljate, možda bivša i nije bila tako luda, ali opet, možda su i neke normalnije dovoljno lude da vam budu zanimljive. Možda sada ipak bolje znate šta hoćete u ljubavi – nekog ko vas neće guštiti svojim osećanjima, pored koga ćete lakše disati i imati prostora i vremena za malo tišine u sopstvenoj glavi. A možda su sve žene lude – jer izgleda da nema muškarca koji to o svojoj partnerki ne misli bar ponekad. Na kraju dana, možda vam je potreban neko sa kim ćete i sami moći da budete ludi. 

Naslovna fotografija: instagram.com/victoriaquitzau

Brankica Milošević 

Comments