Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Devojke

Zbog čega je neka žena veoma seksi (a da to nema veze sa izgledom)

1/2

Neke osobe prosto zrače seksepilom, a da se pritom uopšte ne uklapaju u važeće standarde lepote – niti su manekenski tipovi, niti imaju idealnu težinu, niti imaju posebno skladne obline, niti su im lica simetrična i nosevi prćasti. Ali, imaju ono nešto, što svako oseti i primeti, ženstvene su, prirodne, nesputanih pokreta, prosto su zadovoljne sobom i svojim životom. Ovo su osobine i vrednosti žena koje zrače seksepilom i privlačnošću, koji nemaju veze sa izgledom. 

Osećaju se sasvim komotno u svojoj koži 

Seksepilne žene su oslobođene robovanja standardima. One jednostavno vole svoje telo kakvo god da je i dobro se osećaju u njemu. Ne pristaju na diktate lepote, ne peglaju svoje kovrdžave kose, niti ih kovrdžaju ako su ravne, ne pada im na pamet da se stide zbog preobilnih (ili ravnih) grudi, preširokih i tapaciranih (ili koščatih) bokova, ne pate zbog toga što im noge nisu dovoljno dugačke i što nisu dovoljno visoke. Kada vide sebe u ogledalu, obraduju se i nasmeju, kao da su srele najboljeg prijatelja. One prosto vole sebe, takve kakve jesu i neodoljivo zrače tim specifičnim zadovoljstvom, koje je jednostavna, gotovo dečja, radost življenja. 

Zašto je to seksi 

Psiholozi znaju da jednostavno uverenje da izgledate dobro i da ste privlačni, povećava nivo seksepila kojim zračite i da to uverenje nema veze sa izgledom i merama. Suština ove vrste privlačnosti leži u samopouzdanju – samouverene osobe lako procenjuju vrednost potencijalnog partnera, ali pre svega prezentuju sebe otvoreno i bez maske. Pretpostavka je da samouverene žene dobro poznaju sebe i nemaju čega da se stide, dok one koje se vidno „maskiraju“ (prekomernom šminkom i suviše izazovnim oblačenjem, stavom da su nedostupne i hladne…) imaju u sebi nešto što žele da sakriju. 

Drugi se pored njih osećaju dobro 

Samopouzdanje, životna vedrina, toplina i otvorenost, prosto su zarazni. Muškarci (i uopšte, svi drugi) osećaju se prijatno u društvu osobe koja ispoljava ove vrednosti, koja ume da sluša, ali i da se smeje i zabavlja, reaguje spontano i prihvata druge onakve kakvi su – ona ne procenjuje, ne traži skrivene mane, osmehuje se radosno i otvoreno i kada na nekoga obrati pažnju, on se oseća kao da gleda izlazak sunca. Najmoćnija sposobnost žene koja voli sebe i svoj život (i zrači privlačnošću), jeste da učini da drugi sami sebe vide u boljem svetlu, zato što ih ona prihvata i ni zbog čega ih ne osuđuje. A kada neko sebe kritikuje i osuđuje, ona je u stanju da iznese sasvim jasne i razumne razloge zašto ta osoba treba da ceni i voli sebe.

Zašto je to seksi 

Muškarac oseća da je žena stvarno zainteresovana, da ga pažljivo sluša i da vidi ono najbolje u njemu – to je ono što muškarci osećaju i misle kada kažu da ih ljubav neke žene čini boljom osobom. Osim toga, pozitivna interakcija pokreće dobru hemiju – luči se dopamin i on se oseća nagrađeno i zadovoljno. Oseća se dobro zbog sebe, u društvu žene koja ga vrednuje i prihvata. I želi da se stalno tako oseća. 

Samosvest 

Zadovoljstvo sobom, ljubav prema sebi, uz samouverenost, podstiču i grade samosvest. A samosvest dolazi iz dubokog poznavanja i prihvatanja sebe – samosvesne osobe znaju koliko vrede, jer dobro poznaju i svoje slabosti i svoje vrline. Nisu nesigurne, ne možete im izazvati osećanje krivice i manipulisati njihovim kompleksima, jer ih imaju u manjoj meri, a i same bolje od svakog drugog znaju koje su im slabe tačke i šta se dešava kada slabost „preuzme“. One ne dozvoljavaju da se neko igra njihovim umom i emocijama, ne primaju kritiku koja nije realna, kao što ne primaju ni neiskrena laskanja. Dobro znaju ko su, šta žele, šta su postigle i gde su im granice. 

Wannabe TV

Editors choice