Neke osobe prosto zrače seksepilom, a da se pritom uopšte ne uklapaju u važeće standarde lepote – niti su manekenski tipovi, niti imaju idealnu težinu, niti imaju posebno skladne obline, niti su im lica simetrična i nosevi prćasti. Ali, imaju ono nešto, što svako oseti i primeti, ženstvene su, prirodne, nesputanih pokreta, prosto su zadovoljne sobom i svojim životom. Ovo su osobine i vrednosti žena koje zrače seksepilom i privlačnošću, koji nemaju veze sa izgledom. 

Osećaju se sasvim komotno u svojoj koži 

Seksepilne žene su oslobođene robovanja standardima. One jednostavno vole svoje telo kakvo god da je i dobro se osećaju u njemu. Ne pristaju na diktate lepote, ne peglaju svoje kovrdžave kose, niti ih kovrdžaju ako su ravne, ne pada im na pamet da se stide zbog preobilnih (ili ravnih) grudi, preširokih i tapaciranih (ili koščatih) bokova, ne pate zbog toga što im noge nisu dovoljno dugačke i što nisu dovoljno visoke. Kada vide sebe u ogledalu, obraduju se i nasmeju, kao da su srele najboljeg prijatelja. One prosto vole sebe, takve kakve jesu i neodoljivo zrače tim specifičnim zadovoljstvom, koje je jednostavna, gotovo dečja, radost življenja. 

Zašto je to seksi 

Psiholozi znaju da jednostavno uverenje da izgledate dobro i da ste privlačni, povećava nivo seksepila kojim zračite i da to uverenje nema veze sa izgledom i merama. Suština ove vrste privlačnosti leži u samopouzdanju – samouverene osobe lako procenjuju vrednost potencijalnog partnera, ali pre svega prezentuju sebe otvoreno i bez maske. Pretpostavka je da samouverene žene dobro poznaju sebe i nemaju čega da se stide, dok one koje se vidno „maskiraju“ (prekomernom šminkom i suviše izazovnim oblačenjem, stavom da su nedostupne i hladne…) imaju u sebi nešto što žele da sakriju. 

Drugi se pored njih osećaju dobro 

Samopouzdanje, životna vedrina, toplina i otvorenost, prosto su zarazni. Muškarci (i uopšte, svi drugi) osećaju se prijatno u društvu osobe koja ispoljava ove vrednosti, koja ume da sluša, ali i da se smeje i zabavlja, reaguje spontano i prihvata druge onakve kakvi su – ona ne procenjuje, ne traži skrivene mane, osmehuje se radosno i otvoreno i kada na nekoga obrati pažnju, on se oseća kao da gleda izlazak sunca. Najmoćnija sposobnost žene koja voli sebe i svoj život (i zrači privlačnošću), jeste da učini da drugi sami sebe vide u boljem svetlu, zato što ih ona prihvata i ni zbog čega ih ne osuđuje. A kada neko sebe kritikuje i osuđuje, ona je u stanju da iznese sasvim jasne i razumne razloge zašto ta osoba treba da ceni i voli sebe.

Zašto je to seksi 

Muškarac oseća da je žena stvarno zainteresovana, da ga pažljivo sluša i da vidi ono najbolje u njemu – to je ono što muškarci osećaju i misle kada kažu da ih ljubav neke žene čini boljom osobom. Osim toga, pozitivna interakcija pokreće dobru hemiju – luči se dopamin i on se oseća nagrađeno i zadovoljno. Oseća se dobro zbog sebe, u društvu žene koja ga vrednuje i prihvata. I želi da se stalno tako oseća. 

Samosvest 

Zadovoljstvo sobom, ljubav prema sebi, uz samouverenost, podstiču i grade samosvest. A samosvest dolazi iz dubokog poznavanja i prihvatanja sebe – samosvesne osobe znaju koliko vrede, jer dobro poznaju i svoje slabosti i svoje vrline. Nisu nesigurne, ne možete im izazvati osećanje krivice i manipulisati njihovim kompleksima, jer ih imaju u manjoj meri, a i same bolje od svakog drugog znaju koje su im slabe tačke i šta se dešava kada slabost „preuzme“. One ne dozvoljavaju da se neko igra njihovim umom i emocijama, ne primaju kritiku koja nije realna, kao što ne primaju ni neiskrena laskanja. Dobro znaju ko su, šta žele, šta su postigle i gde su im granice. 

Comments