Leto nam se bliži, i vreme je za osveženje – u svakom smislu. Osvežite svoj organizam, mindset, stajlinge i na kraju naravno, svoju frizuru. Ovog leta u trendu će biti jednostavnije i pomalo retro muške frizure, ulavnom kraćeg tipa, sa možda malo dužim pramenovima oko lica. Muške punđe više nisu u modi, te ako ste do skoro nosili dugu kosu – vreme je za veliki odlazak kod frizera, a ako ste pak bili ošišani “na keca”, vreme je da malo pustite svoju prirodnu kosu i date joj volumen. U nastavku vam predstavljamo šest frizura koje ćete garantovano viđati ovog leta, koje uglavnom svima dobro stoje, i koje će od vas učiniti pravog šmekera u narednim, toplim mesecima.

Retro lokne koje padaju preko čela

Ukoliko imate prirodno kovrdžavu kosu – ovo je savršena frizura za vas. Ukoliko nemate, moraćete malo da se pomučite penom ili gelom za kosu i uvijanjem, ali vredeće. Ova frizura podseća nas na čuvenog holivudskog buntovnika James Deana, kao i na sve one “loše momke” iz perioda pedesetih godina prošlog veka. Verziju ove frizure sa ravnom kosom mogli smo i 2013. godine videti na frontmenu benda Arctic Monkeys – Alexu Turneru, iz čega možemo zaključiti da je ovo prava bad boy frizura uz koju morate imati divlji stav.

Zalizana kosa u stilu latino zavodnika

Ipak, ako želite da budete zavodnik a vaša kosa je ravna – predlažemo vam da je malo pustite, a zatim nosite pažljivo zalizanu na nazad. Možete je zalizati gelom ili kremom za kosu (preporučujemo kremu), a zatim slobodno naprskajte i malo laka kako bi postojano stajala tokom dana. Uz ovaj tip frizure brada odlično izgleda, a u onim najtoplijim danima kosu možete samo zalizati vodom i pustiti je da se tako osuši. Ovo će dati na opuštenosti celokupnog look-a i delovaće kao da ste tek tako slučajno namestili frizuru.

Roze buzz cut

Ako ste spremni na veliku promenu – vreme je da se ošišate na buzz cut. I to ne samo da se ošišate, već i da se ofarbate. I to ne samo da se ofarbate, već da se ofarbate u.. roze. Da, ni manje ni više roze. Ova boja je u poslednje vreme popularna među celebrity muškarcima, koji se više ne boje toga da se iskažu i kroz ženstvenije tonove, a muškarca sa kratkom roze kosom možemo videti i u reboot-u čuvene serije “Gossip Girl”. Ovo je frizura za urbane, slobodne i odvažne muškarce, koji se ne plaše da se zabave i da iznenade.

Comments