Jedan od čestih problema kod muškaraca jeste kosa puna peruti, jer je skalp, odnosno koža glava veoma suva, pa zbog toga i nastaje perutanje. U ovakvim trenucima se svi uglavnom okrenemo najjednostavnijem rešenju, pronalaženju šampona protiv peruti, ali se tako ipak ne rešava problem suve kože. Iskoristi ono što već verovatno imaš, a to je maslinovo ulje. Dve tri kapi ulja istrljaj među dlanovima, te prođi kroz samu kožu glave, što će je nahraniti i učiniti da se manje peruta, a vremenom će i koža glave postati normalna.

Koža lica zahteva da konstantno vodiš računa o njoj i da je hraniš, da bude uvek čista i blistava, zbog čega ti je potrebno efikasno sredstvo sa kojim ćeš se umivati. Osim sapuna ili gela koji ti odgovara, možeš da iskoristiš i jedan sasvim prirodan recept uz koji dobijaš smesu za umivanje lica koju bi trebalo da koristiš dva do tri puta nedeljno, da bi tvoja koža bila čista i blistava. Pomešaj malo jabukovog sirćeta i kokosovog ulja, te to dobro izmešaj i koristi kao gel za umivanje, veruj da ćeš već nakon prvog korišćenja videti veliku razliku.

Kada se istuširaš pred spavanje, navučeš svoju pidžamu ili ono u čemu već voliš da spavaš, obavezno nanesi i dezedorans ispod miški. Ukoliko to ne uradiš tada, već čekaš jutro, on neće uspeti da ispolji svoje potpuno dejstvo, jer se tokom noći svi znojimo, što ostavlja pomalo neprijatan miris. Zato, uvek odmah nakon tuširanja, pred spavanje, naprskaj svoj dezedorans ili ono šta je u tvojoj rutini, te ujutru možeš da dodaš samo još malo, pa je tako zaštita od znojenja prekomernog i neprijatnih mirisa zagarantovana.

Pravilna nega za svaki tip kože3 Trikovi u nezi za koje treba da zna svaki muškarac
Comments