Izgleda da je prošlo vreme kada su poznati angažovani da reklamiraju velike brendove – koncept se menja i sada zvezde iz sveta muzike, sporta, filma, razvijaju svoja alkoholna pića, sopstvene brendove koje predstavljaju svojim licima i svojom finansijskom moći.

Tako da, bilo da volite viski, džin, konjak ili votku, postoje brendirana alkoholna pića slavnih ličnosti, kojima vas pozivaju da nazdravite. Predstavljamo vam deset najpoznatijih.

Crystal Head Vodka / Dan Aykroyd

Kanadski gumac Dan Aykroyd, zvezda klasika kao što The Blues Brothers i Ghostbusters bio je među prvima kad je među poznata alkoholna pića 2008. godine lansirao sopstveni brend, Crystal Head votku. Jedinstveni dizajn boce u obliku lobanje, koji je kreirao John Alexander, od tada je mnogo puta kopiran i imitiran. Votka se proizvodi od kukuruza i destiluje se četiri puta za dodatnu mekoću, a zatim se filtrira sedam puta radi čistoće i meša se sa kanadskom vodom iz Njufaundlenda.

Teremana Tequila / Dwayne Johnson

Bivši profesionalni rvač, sadašnja glumačka zvezda A-liste, Dwayne “The Rock” Johnson, ima svoj brend tekile kome je dao intrigantno ime koje se sastoji od latinskog „terra“, što znači zemlja, i polinežanskog „mana“ koje se odnosi na duhove. Proizvodi se u malim serijama od sporo pečene plave agave i destiluje se u tradicionalnim bakarnim postrojenjima u planinskom gradu Halisko u Meksiku.

Haig Club Whisky / David Beckham

Škotski viski od žitarica, koji je dobio ime po klasičnoj staroj mešavini, probio se među brendirana alkoholna pića 2014. i odmah je postao hit – onaj o kome se priča godinama. U vlasništvu fudbalera i modne ikone Davida Beckhama, Simona Fullera (bivšeg menadžera The Spice Girls) i Diagea (najvećeg škotskog proizvođača viskija), High Club je osvojio nove konzumente viskija, sa velikim naglaskom na kulturi mešanja koktela.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gulf Liquors (@gulfliquors)

Pročitajte i ovo: Koje piće bi pili čuveni filmski likovi?

Proper No. Twelve Whiskey / Conor McGrekor

Ovaj irski viski pojavio se 2018. godine kao zamisao bivšeg MMA borca Konora Mekgregora i u prvoj godini se prodalo preko milion boca. Ime viskija odnosi se na pozivni broj Dablina (12) u čijem je predgrađu Konor odrastao. I kao i vlasnik, ovaj viski dobro udara!

Blackened Whiskey / Metallica

Legendarni hevi metal bend, Metallica, lansirao je svoj brend američkog viskija 2018. godine, kreirajući ga u konsultacijama sa pokojnim Daveom Pickerellom, koji je bio jedna od ikona burbona. Viski predstavlja spoj burbona, raži i drugih američkih viskija koje je izabrao i spojio Pickerell. Piće se sipa u crnu burad i izlaže niskofrekventnoj verziji Blackened sa Metallicinog albuma iz 1988. Kažu da ovaj postupak povećava molekularnu aktivnost u viskiju i njegovu interakciju sa hrastovom buradi.

Indoggo Gin / Snoop Dogg

Inspirisan svojim klasičnim hitom iz ranih devedesetih, Gin & Juice, reper Snoop Dogg nedavno je se probio među alkoholna pića sa svojim brendom džina. On, takođe, poseduje i 19 Crimes, brend kalifornijskog crvenog vina. Elem, Indoggo je dizajniran u opuštenom kalifornijskom stilu i sadrži tajnu mešavinu sedam vrhunskih biljaka (cimet, koru citrusa, seme korijandera), pomešanih sa sokom od jagode.

GN Gin / Graham Norton

Vodeći TV voditelj Graham Norton, odavno uživa u piću i u svojim emisijama često pijucka čašu vina dok intervjuiše poznate ličnosti. Sada se okrenuo ka svom sopstvenom asortimanu GN džina. Tu je Pink Gin, prožet cvetovima fuksije i šipka, londonski džin u svom suvom stilu i džin od marmelade sa daškom seviljksih narandži… Norton takođe ima i votku i asortiman vina pod istim brendom.

Pročitajte i ovo: Ovo su najbolji kokteli napravljeni od irskog viskija

Naslovna fotografija: instagram.com/properwhiskey

Đorđe Đoković

Comments