Ono smo što jedemo. To je istiina, a istina je iz tog razloga što se nekih dana osećate bolje nakon konzumiranog obroka, dok drugih dana nemate želju da mrdnete. To i te kako ima veze sa načinom na koji se hranite i sa namirnicima koje unosite u organizam. Mudrijim izborom namirnica osećaćete se bolje, a sopstvenom organizmu učinićete veliku uslugu.

Postanite jači, mršaviji i zdraviji uz pomoć ovih suštinski važnih i ukusnih namirnica koje su, uz to, i napakovane hranljivim sastojcima.

Ćureća prsa

Jedite 250 grama nedeljno. Kupite ih bez kožice i dobijate sedam grama proteina za izgradnju mišića na svakih pojednih 100 grama. Ćuretina je puna vitamina B, cinka i selenijuma, koji je poznat borac protiv kancera.

Masilnovo ulje

Jedite dve kašike dnevno. Maslinovo ulje je bogato mononezasićenim mastima, što ga čini odličnom hranom za održavanje zdravog srca. Ali to nije jedini razlog za konzumaciju: istraživanja su pokazala da maslinovo ulje ima jake protivupalne odlike, što znači da može smanjiti bol i oticanje jednako dobro kao tableta ibuprofena.

Zeleni čaj

Pijte od jedne do tri šolje dnevno. Zeleni čaj je koristan u borbi protiv gotovo svake ozbiljne boljke, od sprečavanja pojave raka do usporavanja Alchajmerove bolesti, a i u smanjivanju telesne težine. Ako vam se ne pravi čaj, kupite tečni ekstrakt.

Crni pasulj

Jedite dva puta nedeljno. Iako malen, pasulj će vam pomoći da budete puni energije i siti bolje nego bilo šta drugo što možete pojesti. Za to postoje dva razloga: neverovatno je bogat vlaknima i kompleksnim oblikom ugljenohidrata. Za razliku od mesa, nema zasićenih masti, ali je pun proteina.

black beans Jedeš zdravo? Bravo, bravo!
Comments