Možda mislite da ih ima mnogo više od pet i da vam uopšte nije potrebna situacija za opijanje, već samo prilika. Ali, nisu sve prilike za slavlje i provod opravdanje za rastavljanje od pameti. Ovih pet, međutim, jesu. Razlog, opravdanje i način da se sa njima izborite. Niko vam neće nikada prebacivati ako se odvalite od alkohola u sledećim momentima:

Momačko veče

Najbolje je što u ovoj prilici ne morate da budete mladoženja. Dovoljno je da budete jedan od momaka i da podstičete mladoženju da se na jedini adekvatan način oprosti od momačkog života. Ako mu pođe za rukom da se razvali najcarskije, neće imati ni sećanja koje će morati da prećutkuje supruzi. Striptizete? Gej bar? Ma obrisano. Kao da se nije ni desilo. Setite se filma „Hangover“ – jer to je verovatno jedino čega ćete moći da se setite.

Rođenje deteta

Ista prednost – ne morate biti otac. Njega ćete lepo da iscepate na froncle i to svaki put kad se presvuče, da mu se uvalite u gajbu i da obezbedite enormne količine alkohola. Jer, ovo će potrajati. Ne morate da se treznite, sve dok mama i beba ne izađu iz porodilišta, a to znači od četiri do nedelju dana. Možete da se isključite svake večeri. Preko dana, mama će imati potrebe za novopečenim tatom, pošto treba da joj odnese ovo i ono, a i da vidi dete, naravno. I da ga slika i okači fotke na Fejsbuk. U ostalim momentima, novi tata nema šta korisno da radi, nema načina da zamisli šta ga čega i nema mehanizam da izađe na kraj sa svim različitim osećanjima koja ga spopadaju, a to je strah, neverica, sreća, ponos, trema, zbunjenost i osećanje potpune suvišnosti u celoj situaciji. Pomozite mu da se nalije i natopi mozak alkoholnim isparenjima, ionako mu ničemu ne služi, za razliku od drugara, koji, zna se čemu služe.

man drinking tekst Pet situacija u kojima je opijanje poželjno

Comments