Mudrosti grčkih filozofa

Prepoznaj signale da ona više ne želi da bude sa tobom

Šta ona želi (i ne želi) da čuje u krevetu

Style in action: Outfit za trening

Branimir Brkljač – vreme je za nove priče

Šta devojkama najviše smeta kod muškaraca

Misterije ljudskog organizma

Koje su granice ljudske izdržljivosti

Višeljublje – model emotivnih odnosa ili opasnost za ljubavne veze

Intervju: “Goblini” o nastupu u Beogradu, emocijama i muzičkim legendama

Ako je voliš, ne dozvoli da se pored tebe oseća nesigurno

Greške koje praviš tražeći smisao u svom životu

Pet vežbi za unapređenje brzine tokom treninga

Paris Brosnan, sin poznatog glumca, započeo modeling karijeru

Svi trendovi koje moraš da ispratiš u 2018.

Intervju: Andrej Bele, direktor Strateškog poslovnog područja kafa Atlantic Grupe

Intervju: Andrej Bele, direktor Strateškog poslovnog područja kafa Atlantic Grupe

Grand kafa je imala dugu i lepu saradnju sa našim legendarnim glumcem Draganom Nikolićem, te i ne čudi da je inicijativa za monografiju “Gospodin mangup” kao omaž liku i delu slavnog glumca potekla od Grand kafe. Znamo da ne bi bila objavljena da nije bilo vas. Možete li nam reći nešto više o tome? 

Kroz posao sam bio u prilici da upoznam zaista mnogo ljudi. Sarađivali smo i poslovno i privatno, izrodila su se iz toga i neka, meni draga, prijateljstva, a jedno takvo je sigurno prijateljstvo s Milenom Dravić i Draganom Nikolićem. Zaista divni ljudi. Uvek sam bio fasciniran Gaginom skromnošću i toplinom, nikada se nije ponašao kao velika zvezda, iako je, po meni, bio i ostao najveći umetnik na ovim prostorima.

Ideja za monografiju je nastala iz želje da napravimo nešto što će imati najličniji pečat i za njegovu porodicu, za Milenu, za njegovu celokupnu i svestranu umetnost i na kraju za sve nas. Zato je monografija bila pravi izbor, sa čim se i Milena odmah složila, pogotovo što Dragan Nikolić, veliki glumac koga su svi cenili i voleli, nije imao kompletnu umetničku biografiju koja bi predstavila svu njegovu umetnost. U dogovoru sa njom, uspeli smo da za vrlo kratko vreme okupimo brojne eminentne autore i Draganove prijatelje i za nekoliko meseci dobili smo divnu, savršeno opremljenu knjigu.

Monografija je omaž njegovom liku i delu i jedno veliko hvala za sav njegov trud, njegovu plemenitost i dugogodišnje prijateljstvo, koje smo na taj način želeli da sačuvamo i podelimo sa svima koji su ga voleli, uživali u njegovim ostvarenjima, poznavali ga, sarađivali sa njim, ali i sa nekim narednim generacijama, koje će želeti da saznaju nešto više o velikom Gagi Nikoliću. Samo mesec dana od objavljivanja, knjiga se našla u samom vrhu Lagunine top liste, a već je u štampi i drugo izdanje. Ne postoji bolja potvrda da smo uradili pravu stvar.

Andrej 5 Intervju: Andrej Bele, direktor Strateškog poslovnog područja kafa Atlantic Grupe

Da li znate i da li možete da podelite sa nama neku anegdotu sa snimanja čuvenih reklama sa glumcem i njegovom suprugom Milenom Dravić, koje javnosti možda nisu poznate?

Teško pitanje (smeh). Suština je da nismo bili poslovni partneri u pravom smislu te reči, već nas je vezivalo iskreno prijateljstvo. Uživali smo radeći zajedno, pa je i anegdota bilo dosta, ne bih mogao da izdvojim samo jednu. Ali evo, recimo, jedne koju je opisao reditelj Miloš Radović u svom odličnom tekstu u monografiji. Dok su čekali da se postavi rasveta, da se namesti tehnika za reklamu koju smo snimali na arerodromu, u jednom trenutku prošla je zgodna stjuardesa. Gaga se okrenuo za njom, odmerio je i rekao: „Mmm, i miris i ukus!“ A druga je sa snimanja našeg poslednjeg zajedničkog novogodišnjeg spota, a koja me podsetila na naslov monografije, Gospodin mangup. Gaga se na kraju snimanja okrenuo, onako mangupski i rekao: „Ljudi, ipak sam šmeker“.

Barcaffè ima saradnju i sa festivalom Musicology koji postaje sve popularniji kod nas. Kako je došlo do ovog spoja?

Svaki naš brend ima poseban odnos sa svojim potrošačima. Kada znate sve njihove želje i potrebe, veoma je jednostavno uvezati se u aktivnosti koje su predmet njihovog interesovanja. Ljubitelji vrhunskog espressa nose tu posebnu vrstu kreativnosti, koja se razlikuje u odnosu na druge. Oni su posvećeni inspiracijama, vole dobru umetnost i dobru muziku. Zato smo sa brendom Barcaffè, prirodno ušli u sponzorstvo Musicology festivala. Upravo zbog te zajedničke niti, koja spaja uživanja u vrhunskom espressu i kvalitetnoj muzici, ovaj koncept postao je opredeljenje i misija Barcaffè brenda. Musicology je festival kvalitetne muzike, čiji su izvođači vrhunski umetnici koji imaju gotovo lični odnos sa publikom. Mi kvalitet gradimo od samog zrna, pratimo rod i biramo najbolju kafu, jer samo kvalitetnom sirovinom možete da izgradite kvalitetan proizvod. A kvalitet se i te kako razlikuje, prepoznaje i pamti.

Andrej 6 Intervju: Andrej Bele, direktor Strateškog poslovnog područja kafa Atlantic Grupe

Znamo da niste iz Beograda, pa nas zanima koja su vaša omiljena mesta i kako provodite slobodno vreme. Kako vi doživljavate Beograd?

Rođen sam u Celju, a odrastao sam u malom mestu Rogatec blizu poznate banje i lečilišta Rogaške Slatine. Život u Beogradu nije bio deo mojih planova. Došao sam u nameri da ostanem šest meseci do godinu dana, a ostao evo već šest godina.  Možda zvuči neverovatno, ali najprijatnije se osećam upravo ovde. Sve je u tome kako doživljavate neki grad, odnosno zemlju. Ono što izdvaja Beograd od drugih gradova regiona jeste da je on zaista prava metropola, velegrad. Često su me prijatelji, kada sam se tek doselio ovde, pitali „Kako ti je tamo?‟ Uvek ih pozovem da dođu i vide, jer Beograd je grad koje treba doživeti. To nisu samo splavovi i klubovi. Beograd je pun prelepih mesta za uživanje, problem je što vremena za te trenutke ima malo. Volim da odem na Tašmajdan, u Košutnjak, do Topčiderskog parka ili reke… a uvek me oduševljava Kalemegdan.

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramu, Facebooku, Twitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Fotografije: Miomir Milić

Wannabe TV

Editors choice