Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Intervju: Branislav Lečić, glumac

Intervju: Branislav Lečić, glumac

1/3

Gledali smo ga u brojnim filmovima i serijama: “Hajduk”, “Direktan prenos”, “Ljubavne priče”, “Sivi dom”, “Porodično blago”, “Lavirint”, “Profesionalac” i svakom svojom ulogom pokazao je da zaista jeste “Dečko koji obećava”. Osim glumom, bavi se i politikom, a već tri godine uspešno vodi jedinstveni edukativni centar Lekart. On je Branislav Lečić, a za naš magazin otkriva kako je shvatio da mu “daske koje život znače” zaista znače, koja uloga mu je bila najveći izazov, ali i to na koji način svoje znanje stečeno na sceni i životu deli sa polaznicima svog edukativnog centra.

WANNABE MAN: Zajedno sa timom vrsnih stručnjaka pokrenuli ste edukativni centar Lekart, u kojem svim mladim ljudima pružate priliku da, kroz niz kreativnih radionica, otkriju sebe i kroz umetnost pronađu put do samoostvarenja i sreće. U kom trenutku ste se i iz kog razloga odlučili na jedan ovakav korak?

BRANISLAV LEČIĆ: Inspiracija za osnivanje edukativnog centra Lekart je želja da nagomilano iskustvo koje sam u životu, ali i na sceni, stekao prenesem drugima u onoj meri u kojoj mogu da im pomognem da se oslobode, upoznaju i da predstave sebe. Shvatio sam da gluma kao umetnost i veština poseduje sve elemente koji čoveku u ovom otuđenom vremenu zaista mogu pomoći.

Naravno, ključ otvaranja svake ličnosti uvek je individualna stvar. Pedagoški pristup i moj i mojih saradnika jeste da osluškujemo svakog pojedinca i da pronađemo ključ kako da dođe do sebe upotrebom zanatskih sredstava glume, plesa, pevanja, slikanja i pisanja. Na samom početku koordinišemo pokret, osvešćavajući telesnost, mimiku, unutrašnji izraz, emociju, radimo na dikciji, postavci glasa i naravno samosvesti, a sve se to proverava pred publikom. Cilj nam je da što više ljudi, naravno zainteresovanih, osposobimo da komuniciraju sa sobom i sa drugima, a da sredstvo i cilj bude kreativnost.

Branislav Lecic Wannabe magazine Intervju: Branislav Lečić, glumac

Šta je najvažnije što kroz radionice želite da naučite mlade ljude? Koja je najvažnija lekcija koju moraju znati da bi se bavili ma kojim javnim poslom?

Pre svega da pobede sopstveni strah i da steknu samopouzdanje. I u životu i u javnom poslu ništa se ne može bez hrabrosti. Zaista verujem da je svaki čovek originalan ali tu originalnost treba otkriti.

Branislav Lecic Wannabe magazine 7 Intervju: Branislav Lečić, glumac

Od 30. januara do 21. februara svi zainteresovani moći će da učestvuju u Vašoj radionici javnog nastupa i liderstva. Šta polaznici mogu očekivati od ovog kursa?

Lični susret, ozbiljno upoznavanje međusobno, jer smatram da danas nedostaje komunikacije. Brzina života i materijalizacija odvojili su nas od nas samih. Predstavljamo se najčešće lažno ili zidamo sliku koja je ulepšana. Ono pravo i kvalitetno u nama vrlo često ostaje sakriveno. Dakle, polaznici mogu da očekuju da će posle ovoga biti i hrabriji i bolji. Ne predajem iz knjiga, predajem ličnim primerom i koliko dajem polazniku toliko očekujem od njega. Neka dođe svako ko prihvata provokaciju.

Wannabe TV

Editors choice