Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Karijera i biznis

Intervju: Branislav Lečić, glumac

Slovite za pravog džentlmena na domaćoj javnoj sceni. Koje osobine, po Vašem mišljenju, treba da krase svakog pravog džentlmena?

Tolerancija i strpljenje. I naravno kultura, šarm, duhovitost, harizma i pomalo intelektualna drskost. Zato je i džentlemen.

Odelo, kažu, čini čoveka. Koliko pažnje Vi posvećujete svom odevanju i da li ovaj detalj smatrate jednim od najvažnijih aspekata našeg identiteta?

Sigurno nije najvažniji ali nije ni nevažan. Odelo je ipak prvi dodir sa našom ličnom kartom za nekoga ko nas ne zna. Ono što izgovorimo to su već podaci iz nje, a ono što nam oči govore to smo zaista mi.

Briga o mom odevanju kod mene nikad nije mala, ali nikad ni dovoljna. Tu volim da iznenadim sebe. To je nešto što pripada profesiji. Volim da se igram, možda nekog i nasmejem.

Branislav Lecic Wannabe magazine 9 Intervju: Branislav Lečić, glumac

Za kraj nam otkrijte šta od Vas, na poslovnom planu, možemo očekivati u narednom periodu?

Sada mi je u fokusu najnovija predstava u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, “Nora”, Elfride Jelinek, koja je inspirisana Henrihom Ibzenom i vrlo mi je zanimljivo kako publika reaguje. Za filmska scenarija koja bih voleo da ostvarim već duže vreme nemam novac. U pedagoškom smislu, bavim se Lekart centrom zajedno sa svojom ekipom i to me jako raduje, dok imam i svoju glumačku klasu na Akademiji lepih umetnosti od ove godine, a u produkcionom smislu pripremam nekoliko projekata. Ima vremena čuće se šta. Raduje me i gostovanje predstave “Indigo” koju sam producirao i režirao, a nju igramo Danica Maksimović, Marija Vicković i ja, a napisao je Dušan Premović. U mesecu februaru idemo sa njom u Oslo, a krajem februara i u Australiju.

Najnovija stvar je radionica Javnog nastupa i liderstva koja počinje 30. januara i traje do 21. februara. Ona me posebno raduje jer tamo možemo da nastavimo naš razgovor.

Branislav Lecic Wannabe magazine 4 Intervju: Branislav Lečić, glumac

Ko je za vas lider danas i zašto?

Najkreativniji odgovor biće nagrađen jednomesečnom radionicom Javnog nastupa i liderstva Branislava Lečića, koja će trajati od 30. januara do 21. februara. Svoje odgovore pošaljite na email redakcija@wannabemagazine.com do 29. januara u 12h.

Za više informacija o uslovima prijave za radionicu pozovite broj telefona 060/02-94-329 ili pišite na mail office@lekart.rs.

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramu, Facebooku, Twitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu!

Fotografije: Dragan Asanov

Jasna Đorđević

Wannabe TV

Editors choice